У «Львівській політехніці» відкриють виставку

З нагоди 200-ліття Тараса Шевченка Центр Таґора при Східноєвропейському Інституті Розвитку, Національний університет «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою відкривають виставку картин, малюнків та фото: Світ творчості Рабіндраната Таґора – «Де душа живе без страху…»

Відкриття виставки відбудеться 4 червня в ауд, 236, повідомили у прес-службі МІОК

Даний проект - це черговий крок назустріч двох народів через взаємне осмислення літератури та культури. Протягом трьох тижнів з 4 до 30 червня 2014 року відвідувачі знайомитимуться з виставкою картин та фото видатного поета, філософа, письменника, актора та драматурга, художника, першого неєвропейського лауреата Нобелівської премії з літератури Рабіндраната Таґора.

Виставка Рабіндраната Таґора, або як його називають в Індії «Ґурудева» - великого вчителя, відбудеться у рік 200-ліття від дня народження українського Прометея - Тараса Шевченка. Саме цим постатям випало розпалювати вогні національних визвольних рухів на рідних землях, надихати мільйони сердець на боротьбу за право жити гідно. Таґор – це Леонардо Да Вінчі сучасної Індії.

Словами «Де душа живе без страху…» розпочинається один із найвідоміших віршів Таґора. Чи не тому, що питання свободи сьогодні не менш актуальне, як і в минулому столітті? Адже усі ми хочемо жити вільно, у суспільстві без насильства, без страху та несправедливостей, у дружбі з усіма волелюбними та вільними народами світу.

До участі у події запрошено: Ректора НУ «Львівська політехніка» професора Юрія Бобала, міського голову Андрія Садового, академічну спільноту Львівської політехніки, громадськість Львова.

У програмі:

  • Виставка малюнків та фото Таґора в сучасних відтвореннях у супроводі музичних творів митця. Цікаво, що Таґор почав малювати лише у віці 68 років, досягнувши високих вершин: його перша виставка відбулася в Парижі у 1930 році;
  • Виступ Мрідули Гош, голови правління Східноєвропейського Інституту Розвитку, ініціатора створення Центру Таґора.
  • «Про ворота до Гімалаїв»: розповідь про Непал українського журналіста-публіциста Данила Мокрика.
  • Розповіді про Індію української аспірантки-дослідниці музичного мистецтва Індії Ольги Коломієць.
  • Виступи з індійського класичного танцю у найдревніших стилях – бхаратнатьям та катхак, у виконанні видатного майстра Михайла Кривчука  (м. Київ) та ансамблю Амріта (м. Тернопіль) у складі чарівних танцівниць Оксани Сороки та Алли Склярової.

 

Для довідки:

«Центр Таґора» є проектом Східноєвропейського Інституту Розвитку. Його діяльність - популяризація ідей гуманізму, створення театральних і танцювальних постанов, вивчення бенгальської мови та санскриту, видання перекладів творів Великого Майстра та дослідження. У рамках діяльності Центру проводяться щорічні концерти, дискусії, випущено диск з піснями Таґора, підготовлено першу групу початківців з бенгальської мови.

 

 

За додатковою інформацією звертатися до Марії Галік - тел. 258-01-51; 258-01-61; моб. 098-586-46-46

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: