У Трускавці відпочивали туристи із 63 країн світу, - Козир (фото, відео)

Учора, 1 червня, у Трускавці підписано меморандум про співпрацю та взаємодію між містом Трускавець та Українською залізничною швидкісною компанією щодо популяризації туристичного залізничного маршруту та санаторно-курортної сфери Трускавця.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

У заході взяли участь міський голова Трускавця Руслан Козир, директор УЗШК Леонід Лабойко, начальник Львівської залізниці Богдан Піх та керівник центру впровадження економічних реформ АПУ Олександр Кава.

Заселеність поїзда Інтерсіті+ сполученням Київ-Трускавець-Київ у перший день курсування склала понад 50%.

"У перший день зі столиці до Львова квитки придбали 42 пасажири, до Дрогобича - 4 та до Трускавця 36 пасажирів. Зворотно до Києва - близько 400 пасажирів, які подорожують із Трускавця та Львова", - повідомив директор Української залізничної швидкісної компанії Леонід Лобойко.

За його словами, очікується, що кількість пасажирів, які прямуватимуть цим поїздом до курорту Трускавець, зростатиме. Цьому, зокрема, сприятиме й співпраця з місцевою владою. Як зазначив мер Трускавця Руслан Козир, торік у місті відпочивали туристи із 63 країн світу, а цього року сподіваються на прибуття ще й тих, хто раніше обирав курорти Криму.

Крім того, за словами керівника центру впровадження економічних реформ Олександра Кави, завдяки цьому поїзду й мешканці Трускавця отримали змогу швидко та комфортно дістатися Києва. "Цей поїзд - великий крок уперед. Адже ще торік поїзд з Києва до Трускавця їхав 13 годин, а сьогодні майже вдвічі швидше - близько 7 годин, а з часом й ще швидше", - сказав він.

IMG_0248

Водночас Леонід Лобойко зауважив, що свою належну магістральну швидкість поїзд розвиває лише від Києва до Львова, а зі Львова до Трускавця їде повільніше через застарілу інфраструктуру. Однак і на цій ділянці найближчим часом буде прискорено проходження поїзда.

IMG_0265

Для цього, за словами начальника Львівської залізниці Богдана Піха, буде вжито організаційних заходів. "Від Львова до Трускавця інфраструктура не дозволяє їхати 160 км/год. Щоб скоротити час, треба вкладати кошти в інфраструктуру. Утім вже зараз після обкатки ми зменшимо час перебування цього поїзда в дорозі на 15-20 хв. Якщо матимемо пасажиропотік, то матимемо кошти на розвиток інфраструктури",- підкреслив Богдан Піх.

Нагадаємо, перший рейс до Трускавця зі столиці, із зупинками у Дрогобичі та Львові, поїзд Інтерсіті+ здійснив сьогодні, 1 червня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: