Від початку року чадним газом отруїлись 52 мешканці

Чадний газ допікає львів’янам. Тому управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради вкотре застерігає мешканців про отруєння чадним газом. Адже у Львові, станом на 27.05, від початку року трапився 31 випадок отруєння людей чадним газом, постраждало 52 людини, з них 17 дітей, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Вчора, 1 червня, о 22.40 год. на вул. Кульпарківська в квартирі на першому поверсі  п’ятиповерхового цегляного житлового будинку отруїлись чадним газом 2 дитини, 2006 і 2008 року народження. Дітей у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано до реанімаційного відділення комунальної міської дитячої лікарні м. Львова.

Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово перекрито подачу газу до квартири. Причина події – з’ясовується.

Нагадуємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього, в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.

Основними симптомами та ознаками отруєння є:

  • головний біль та нудота, задуха;
  • затьмарення свідомості, м’язова слабкість;
  • почервоніння шкіри обличчя та рук.

При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: