ГО "Майдан Турківщини" провів відкриті збори

01.06.2014 року у приміщенні зали засідань районної ради відбулися відкриті збори ГО «МАЙДАН Турківщини».

На порядку денному стояли питання звіту голови ГО про пророблену роботу, та визначення шляхів та напрямів подальшої роботи громадської організації. У своєму звіті голова ГО Когут Г.Й. відмітив, що був розроблений, погоджений і юридично зареєстрований Статут ГО. Члени громадської організації організували виготовлення стенду пам’яті «Герої Небесної Сотні».

В кілька етапів було організовано і проведено роботи по облаштуванню Алеї слави Небесної Сотні і посадці дерев. Роботи будуть продовжені надалі, але збирання коштів для будівництва каплички і закупівлі матеріалів вирішено поки не проводити, оскільки гроші більше потрібні для допомоги нашим солдатам, пише портал міста Турки.

Члени ГО приймали активну участь у прибиранні території міського кладовища.

У кілька етапів були проведені акції, направлені на відкриття шлюзів Турківської ГЕС у нерестовий період риби і, вперше за останні роки, шлюзи були відкриті більш ніж на місяць часу.

Члени ГО взяли участь у процедурі виборів голови Турківського районного суду.

За зверненнями жителів району по проблемах вирубки лісу, робочі групи нашої організації виїжджали у с.Лімна та с. Ропавське, де вирішувалося питання заборони експлуатації аварійних мостів Боринським лісництвом, вивчаються матеріали по с.Бітля (Галсільліс).

Нами направлено в обласну прокуратуру повідомлення про взяття під громадський контроль кримінального провадження за фактом внесення службовими особами Турківського районного суду завідомо неправдивих відомостей (по справі г. Федька І.М.).

За зверненням Шулим Ольги Степанівни ,сестри потерпілого, під громадський контроль взято також кримінальне провадження за фактом побиття 23.02.2014 року у с. Верхня Яблунька Іванюка Петра Степановича за привітання «Слава Україні!». В районний відділ міліції скеровано відповідне звернення і отримано відповідь про хід розслідування справи.

При оголошенні мобілізації на Майдані у Києві на 1,2 і 9 травня були організовані виїзди до Києва членів ГО.

В період підготовки і проведення президентських виборів були сформовані 7 мобільних груп, які були готові виїхати своїм транспортом разом з правоохоронцями при виникненні такої необхідності.

З тих коштів, які були зібрані на потреби Майдану, було організовано закупівлю і відправку електронного лазерного снайперського прицілу із опцією нічного бачення, загальною вартістю 20175 грн, для Павлика Любомира (батальйон Штурм). Також було виділено 7000 грн. для територіального батальйону у м.Львів. Наразі ведуться роботи по придбанню двох планок Тікатіні для АКС і снайперського прицілу з опцією нічного бачення для хлопців з нашого району, які проходять підготовку на Яворівському полігоні. Орієнтовна вартість цього замовлення - 7- 8 тис. грн..

У виступах членів ГО відмічалося, що нам необхідно провадити свою роботу таким чином, щоб залучати свідомих людей до співпраці, заставити владу працювати публічно, проводити відкриту кадрову політику.

Було прийнято рішення про створення робочих груп, які будуть працювати з правоохоронними та судовими органами , по створенню філій ГО в районі , по роботі із засобами масової інформації, по питаннях, пов’язаних із вирубкою лісів, земельних питаннях.

Було прийнято рішення про направлення звернення від ГО у відділ освіти по призначенню Січака І.М. директором Верхньояблунського НВК, до голови РДА про проведення аудиту фінансово – господарської діяльності, про організацію зустрічі керівництва району і правоохоронних органів з жителями району. Напрацьовуються інші звернення, які будуть озвучені по мірі їх готовності.

Оскільки голова Турківської РДА був призначений майже перед виборами президента України, то на зустрічі із головою, була досягнута домовленість, що на даному етапі ми тісно співпрацюємо з владою, щоб вибори відбулися. Наразі наша співпраця з владою переходить у більш активну фазу.

Когут Г.Й. голова ГО «МАЙДАН Турківщини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: