Ситник розповів про корупцію

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник під час виступу на сесії Львівської обласної ради презентував Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2014 рік з макроекономічним прогнозом на 2015 – 2016 роки, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Одними із основних завдань, які поставила перед собою облдержадміністрація у цій Програмі – максимальне сприяння розвитку підприємництва та залучення інвестицій.

Йосиф Ситник наголосив, що сьогоднішнім найбільшим бюджетним та податковим резервом є детінізація економіки. За його словами, облдержадміністрація здійснюватиме системний моніторинг наповнення та видатків бюджетів всіх рівнів. Розпорядження про комплексний (динамічний та порівняльний) моніторинг бюджетних витрат великих міст Львівської області вже розробляється.

«Аналізуються всі умови за вже виграними тендерами. У випадках виявлення корупційної складової – тендери будуть заморожені. Розробляється механізм ефективного контролю над великими розпорядниками бюджетних коштів, а особливо щодо держзакупівель та тендерів. До нових конкурсів адміністрація запрошує всіх охочих підприємців. Здійснюється перегляд складу конкурсних комісій, а для гарантії законності пропонується ввести юристів облдержадміністрації, депутатів та представників експертного середовища за напрямками діяльності. Тендери мають відбуватись максимально прозоро», – наголосив Йосиф Ситник.

Облдержадміністрація прагне працювати у своєрідному чотирикутнику: влада – підприємництво – наймані працівники – експертно-громадське середовище, ЗМІ. Це, за словами першого заступника керівника області, буде вагомою силою для протистояння корупції з боку контролюючих органів та різноманітних держінспекцій тощо.

Йосиф Ситник повідомив, що на офіційному веб-сайті ЛОДА розробляється сторінка для громадськості та бізнесменів на якій вони можуть повідомляти про вчинення корупційних дій з боку чиновників та рейдерства у бізнесі. Адже, ефективне протистояння корупції – це перший крок до залучення прямих іноземних інвестицій.

На звершення, Йосиф Ситник підкреслив, що сьогоднішнє керівництво ЛОДА у своїй діяльності прагне закласти основи процесів, які будуть незворотними, незалежно від того, хто надалі керуватиме областю. Одним із пріоритетних завдань є напрацювання низки організаційних, технологічно-управлінських і смислових кроків в економічно-господарській політиці та взаємодії із територіальними громадами в середині області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: