Центр допомоги журналістам проведе у Львові тренінг з безпеки

ЄС нагадав Росії про відповідальність за дотримання прав людини у Криму, – МЗС України
У Міністерстві закордонних справ України привітали резолюцію Європарламенту щодо застосування санкцій до осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримських татар у Криму.

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка в межах роботи об’єднаного Центру допомоги журналістам запрошують представників ЗМІ взяти участь у тренінгу з питань безпеки журналістської роботи у місцях підвищеного ризику. Організації проведуть тренінг у Львові 13 червня. Захід триватиме з 09.30 до 18.00.

Під час тренінгу працівники ЗМІ зможуть дізнатися, як планувати роботу та працювати на висвітленні масових заходів, протестів та конфліктів без ризику для життя та здоров’я, як не стати заручником, як не втратити професійну апаратуру і зберегти цінні відео- та фотоматеріали. Тренери, які мають досвід роботи в екстремальних умовах та пройшли відповідну підготовку у фахівців з безпеки Міжнародної федерації журналістів, даватимуть практичні поради щодо роботи в натовпі, в зонах збройних конфліктів, захисту від різних видів зброї,  взаємодії  з правоохоронними органами.

Охочі взяти участь у тренінгу мають до 10 червня 2014 року заповнити анкету (на наступній сторінці) та надіслати її на електронні адреси:  [email protected], [email protected]. Учасники, які пройдуть конкурсний відбір, отримають подальшу детальну інформацію про захід та місце його проведення.

Тренінг проводиться у рамках роботи об’єднаного Центру допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ, який працює за підтримки Міжнародної федерації журналістів, Польської асоціації журналістів та інших організацій-партнерів.

Мета Центру – надавати журналістам комплексну підтримку, допомогу та захист,спрямовані на відновлення порушених прав та запобігання безкарності, а також - підвищити рівень безпеки журналістської професії, попереджати виникнення порушень прав журналістів та заохочувати працівників ЗМІ дотримуватися високих професійних та етичних стандартів журналістської професії, підтримувати професійну солідарність, принципи свободи слова та свободи преси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: