Водії маршруток у Львові безпідставно з’їжджають із рейсів

Учасник руху "За якісний транспорт" Сергій Черешньовський надіслав відкриту заяву начальнику управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради
п. Щиру В. Д.

Дивись. Інфо публікує заяву у повному обсязі:

ЗАЯВА

20 травня 2014 року я здійснював проїзд маршрутним таксі №44 (ВС1048АА), водій якого безпідставно з’їхав з маршруту. Отже, після понад 30-ти хвилинного очікування (з 20:30 год. до 21:05 год.) на зупинці на розі вулиць Сахарова - Стрийська мені вдалось скористатись послугами цього маршруту. Водій спокійно брав кошти за проїзд і без жодних попереджень про «позапланові» зміни у маршруті цього транспортного засобу продовжував рух. Доїхавши до перехрестя вулиць Шота Руставелі – Зелена, він зупинився і повідомив пасажирів, що далі їде в гараж, мовляв на сьогодні це вже кінцева зупинка.

Обурений такою безвідповідальністю, я попросив у нього графік руху, відповідно до якого слідує маршрут. Проте водій, з мотивів явної неповаги, проігнорував мої законні вимоги і відмовився мені будь що показувати. Тоді я запитав, о котрій годині цей транспортний засіб здійснює останній рейс, який інтервал руху. Відповіді я не отримав. На запитання, яка причина того, що він самовільного припинив рух – теж жодної відповіді. Водій лише повторював сакраментальні фрази: «я вже відпрацював і їду в гараж», «виходьте всі – я далі не їду», «взагалі я пенсіонер і шо ти хочеш від мене» і таке інше. У підсумку я забрав свої гроші та вийшов з маршруту, так як не бачив сенсу далі продовжувати цю дискусію.

Оскільки я є постійним споживачем послуг з перевезення пасажирів на автобусному маршруті №44, який обслуговується підприємством-перевізником ПАТ «Львівське АТП 14630», таку ситуацію спостерігаю вже не вперше. Тому відповідально можу заявити, що я вже тричі був свідком аналогічних порушень саме цим водієм.

Додам також, що за моїми спостереженнями упродовж січня-травня 2014 року на 44 маршруті у вечірній час (з 20:00 год.) працює близько 3-4 транспортних засобів. Дочекатись на зупинці автобусу цього маршруту практично не можливо, інтервал руху у цей період доби подекуди сягає понад одну годину. На мою думку, це все повністю підтверджує факт недотримання графіків руху, а також незабезпечення заявленою у паспорті маршруту кількістю транспортних засобів.

Вважаю, що такі дії грубо порушують мої права та права інших пасажирів як споживачів послуг з перевезення.

У зв’язку з вищевикладеним ПРОШУ:

- невідкладно розглянути моє звернення та повідомити про дії, вчинені в результаті розгляду в письмовій формі у встановлений законодавством строк;
- у письмовій відповіді зазначити повні анкетні дані (прізвище, ім’я, по-батькові, місце проживання) водія-правопорушника, який 20 травня 2014 року кермував транспортним засобом д.н.з. ВС1048АА;
- вжити усіх передбачених законодавством заходів з метою притягнення винної особи до юридичної відповідальності;
- провести перевірку діяльності ПАТ «Львівське АТП 14630» на автобусному маршруті №44 на предмет додержання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень, норм та стандартів на автомобільному транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: