Вогонь на ураження – за спробу прориву кордону, - експерт

Спроба прориву кордону має бути покарана вогнем на ураження, як це було за часів  Радянського Союзу, а не так, як є сьогодні, коли за 15 тисяч євро можна проїхати через кордон туди і назад. Так сказав під час відеомосту між Львовом і Донецьком на тему «Особливості охорони західного і східного кордонів України» незалежний донецький експерт, колишній прикордонник, полковник спецслужб Володимир Іванович (його ім’я, по батькові змінені, а прізвище з міркувань безпеки не розголошується).

«З перших днів у прикордонних районах на сході не було засад, блокпостів, розвідки. Тоді  як сепаратисти і терористи щвидше орієнтуються і діють. Треба скоротити кількість генералів, які мають реально керувати, змінити концепцію прикордонслужби про «дружню» територію. Треба обов’язково підсилити кордон військовими формування – авіацією, бронемашинами, включитися спецслужбам. Інакше - каравани бойовиків і надалі ходитимуть туди-сюди»,- сказав Володимир Іванович.

Експерт вважає, що з найманцями-чужинцями, які прийшли зі зброєю, і співгромадянами-зрадниками, які стріляли в своїх, треба вчиняти дуже жорстко.

Він також переконаний, що на кордоні не мають служити місцеві, бо це сприяє процвітанню корупції, яка відкриває кордон для терористів. Тому ротацію прикордонників слід, на думку експерта, робити частіше.

«Західний кордон, на відміну від східного, - це кордон нелегальних мігрантів. Якби велика кількість прикордонників, замість західного кордону, стояла на сході, то не пропустили би бойовиків. Незрозуміло, чому прикордонслужба не перекинула більшу кількість прикордонників на східний кордон?», - запитує Володимир Іванович.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: