П’ятак: Переконаний, що ми успішно пройдемо шлях реформ

    Сьогодні, 5 червня, у Львові розпочала роботу Міжнародна конференція «Індустріальні парки: можливості та перспективи розвитку промисловості», співорганізатором якої виступає Львівська обласна рада, повідомили у прес-службі.

Її учасників від голови Львівської обласної ради та депутатського корпусу привітав заступник голови Валерій Пятак.

У роботі конференції також взяли участь голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, депутати Львівської обласної ради.

На конференції присутні експерти і науковці, представники влади різних рівнів, представники бізнесу, а також представники сусідніх держав, зокрема, Польщі, з якими Україна реалізовує спільні проекти.

У своєму вітальному слові Валерій Пятак зазначив: «Проблематика, яка обговорюється під час конференції, дискутується в Україні впродовж останніх чотирьох-п’яти років, однак практичних кроків зроблено ще мало. Найближчим часом ми якісно по-новому зможемо реалізувати такі проекти. Сьогодні ми на початку радикальних економічних та суспільних реформ. Якщо цього не зробимо в Україні, то не досягнемо тих декларацій, які були озвучені. Це буде надзвичайно боляче для нас і ми втратимо реноме у світі. Переконаний, що ми станемо на цей шлях реформ і успішно його пройдемо».

Роль влади у цьому процесі Валерій Пятак окреслив таким чином: «Влада найближчим часом буде перезавантажена. Мінімум декларацій, а максимум конкретної роботи. Для цього ми повинні зреалізувати модель нової системи державного управління, при якій функція держави повинна зводитися не до втручання, а до продукування правильних та ефективних правил гри, які запропонують експерти та міжнародне середовище».

Валерій П’ятак також наголосив, що Львівська обласна рада розуміє, що можливості громад є недостатніми, а тому готова їм допомагати. «Філософія нашої допомоги буде такою: якщо буде ефективна ініціатива громад щодо реалізації індустріальних парків, все буде зроблено за процедурою, а громада буде готова долучатися ресурсом, то ми в перспективі готові також долучатися коштами в якості співфінансування таких проектів», – розповів Валерій П’ятак.

Нагадаємо, що Львівщина в рамках програми добросусідства «Україна - Польща - Білорусь» розпочала роботу щодо двох індустріальних парків (на території Яворівського та Миколаївського районів області). Зокрема, з обласного бюджету запропонували 1 млн для проведення робіт з рекультивації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: