Журналісти на собі відчули, як живеться військовим (фото)

              За ініціативи керівництва Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації, а також за безпосередньої організації Академії сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного до Дня журналіста представникам львівських мас-медіа організували справжнє свято «по-військовому».

Зокрема, вчора, 4 червня, львівські журналісти мали змогу побувати в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Збройних Сил України (Яворівський полігон). Саме тут відбуваються навчання курсантів військових навчальних закладів – Академії Сухопутних військ ім. П.Сагайдачного та Львівського державного ліцею імені Героїв Крут. Тренування на Яворівському полігоні відбуваються і для військових 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького, 80-ї окремої аеромобільної бригади. Навчають обороняти рідну землю і солдатів новоствореного 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області, які на Яворівщині проходять свій бойовий вишкіл.

Військові командири розповіли журналістам про все те, що кожного дня відбувається на Яворівському полігоні. Зокрема, під час занять  молоді військові на умовному контрольному пропускному пункті продемонстрували, як вправно вміють відстежувати терористів. Окрім того, сапери показали, як виявляють та знешкоджують закладені злочинцями міни, а військові снайпери – як знешкоджувати цілі на далекій відстані.

Всі види навчань, за якими спостерігали журналісти, проходили в умовах, максимально наближених до реальних. Саме таким чином військовослужбовці окрім здобуття хорошої фізичної підготовки, готуються  морально. Адже, зважаючи на ситуацію в країні, останні можуть будь-якої миті опинитися в епіцентрі бойових події – на Сході України.

За словами начальника Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука, 3-й батальйон територіальної оборони Львівської області було створено з метою забезпечення оборони нашого регіону.

Своєю чергою командир нового батальйону Андрій Кушнір наголосив на тому, що 3-й батальйон оснащений необхідними речами. Зокрема, для них були придбані сучасні засоби радіозв’язку та зброя, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Окрім ознайомлення із умовами перебування військових у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, представники мас-медіа могли особисто відчути, як це – тримати в руках зброю, а ще – долати перешкоди, знаходячись всередині бойової машини піхоти.

Зі всім, що відбувається на навчальних полігонах також могли спостерігати і представники обласної влади, які, власне, ініціювали проведення цього заходу для представників засобів масової інформації.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій привітав журналістів з нагоди професійного свята та побажав їм всіляких гараздів та творчого натхнення. Адже без того, що роблять представники ЗМІ, нині  неможливо уявити життя в демократичному суспільстві.

Окремо очільник обласної ради наголосив на важливій ролі сформованого 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області. «Відзначу, що всі умови, створені в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, сприятимуть якісній підготовці військових – захисників нашої землі. Впевнений, що саме на такій базі можна підготувати справжніх бійців, які будуть готовими прийняти серйозний бій», – сказав Петро Колодій.

Своєю чергою заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак подякував начальнику Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного генерал-лейтенантові Павлові Ткачуку за те, що він зберіг цю навчальну базу і докладає всіх зусиль, аби її лише вдосконалювати. «Ми знаємо, скільки територій та приміщень за всі роки незалежності було просто «розбазарено». Натомість цей керівник не тільки зберіг Яворівський полігон, але й істотно покращив тут умови перебування молодих військовослужбовців, які нині є запорукою безпеки для українців», – відзначив він.

_DSC0017 _DSC0098 _DSC0180 _DSC0332 _DSC0376 _DSC0398 _DSC0587 _DSC0624 _DSC0682 _DSC0721 _DSC0799 _DSC0860

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: