Журналісти як ніхто інший відчувають зміни, які відбуваються в державі, - Качмарик (фото)

         Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик взяв участь в урочистостях з нагоди Дня журналіста - 2014, які відбулися 5 червня на батьківщині Євгена Коновальця у с. Зашків Жовківського району, повідомили у прес-службі ЛОР.

На початку вітального слова Ярослав Качмарик висловив слова гордості журналістам за те, що вони є такими професійними, принциповими та правдивими, за те, що вміють вчасно подати ту інформацію, яку так чекає громада Львівщини.

У своєму виступі депутат Львівської обласної ради, зокрема, зазначив: «Якщо вважати календарний рік – від Дня журналістики до Дня журналістики, то він видався дуже непростим. Але за цей час сильнішою стала нація, сильнішими стали журналісти. Журналісти як ніхто інший відчувають ті зміни, які відбуваються в країні. Вони були попереду тих, хто ті зміни робить. Журналісти з вогнем в очах стояли на Майдані і запалювали правдою серця мільйонів українців».

На думку Ярослава Качмарика, журналістів Львівщини об’єднала не лише Спілка журналістів, а й велика ідея побудови держави, ідея спільноти та колективізму. Також він вважає журналістів Львівщини людьми, які готові захищати одне одного, людьми, які вміють казати правду, а тому побажав їм завжди такими залишатися.

Голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради зазначив, що цього року конкурс «Четверта влада» таки відбудеться. Це той мінімум, який зробить обласна рада. «В наступному році журналістам комунальних ЗМІ слід очікувати зростання заробітної плати і покращення матеріально-технічного забезпечення», – підкреслив депутат. На завершення свого вітального слова Ярослав Качмарик побажав представникам ЗМІ вдячних читачів, глядачів, слухачів, а також, щоб їхня праця була завжди результативною, а найголовніше – допомагала нашій громаді, нашій Україні.

У рамках урочистостей, організованих Львівською обласною організацією Національної спілки журналістів України, член Національної спілки журналістів України, настоятель храму святої Трійці у місті Львова отець Степан Кащука благословив зібрання, а потім відправив панахиду за Євгеном Ковальцем. Учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв та загиблих колег-журналістів. Під музику «Пливе кача» голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник, голова спілки журналістів Ярослав Климович поклали квітів до пам’ятника борцеві за волю України Євгенові Коновальцю.

Від імені Львівської обласної ради учасників урочистостей із професійним святом також привітав голова постійної комісії культури та духовності Львівської обласної ради Роман Ковальчук.

Потім відбулася церемонія нагородження. Зокрема, лауреатом найвищої нагороди обласної організації Спілки журналістів – Премії «Сучасність» імені професора Володимира Здоровеги цьогоріч став шеф-редактор проектів 5-го каналу, ведучий ток-шоу «Час. Підсумки дня» Святослав Цеголко. Він нагороджений за принципову громадянську позицію, мужність та відвагу, об’єктивне та оперативне висвітлення подій Революції Гідності, багаторічну творчу журналістську діяльність.  Премію вручив голова ЛОО НСЖУ Ярослав Климович батькові Святослава­ – Петрові Цеголку.

Під час урочистостей також зазначалося, що цьогоріч Львівська обласна організація НСЖУ визнана найкращою обласною організацією Національної спілки журналістів. Минулоріч членами спілки стало 102 особи, а цього року до її лав прийнято понад 50. Сьогодні Львівська обласна організація Національної спілки журналістів об’єднує у своїх лавах понад 900 осіб.

На завершення заходу всі могли відвідати музей Євгена Коновальця._DSC0005 _DSC0009 _DSC0017 _DSC0061

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: