Порошенкові залишать резиденцію у Львові

Львівська облрада відмовилась від ідеї продажу з аукціону президентської резиденції, розташованої у Львові на вул. Глінки, 12. Такий висновок можна зробити з проекту рішення облради, опублікованого на офіційному сайті ЛОР.

Президентська резиденція, розташована в одному з найпрестижніших районів Львова, зникла з переліку об’єктів, які облрада планує приватизувати способом аукціону. Про це стало відомо з нового проекту рішення Львівської облради, опублікованого на сайті ради 6 червня 2014 року, пише Західнет.

Нагадаємо, що рішення про продаж з аукціону держрезиденції у Львові було одноголосно ухвалене профільною комісією облради у кінці березня. Відповідний проект рішення облради «Про затвердження орієнтовного переліку об'єктів для приватизації», в який було включено резиденцію, офіційний сайт облради опублікував 8 травня.

Однак депутати облради так і не розглянули цього проекту на сесії, а 6 червня було опубліковано новий проект рішення, з якого резиденція площею майже 500 кв.м, зникла.

Ініціатором проекту рішення значиться Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради, який ще наприкінці березня підтримував рішення про продаж резиденції. Однак тепер Качмарик не зміг чітко пояснити ZAXID.NET таку зміну своєї позиції.

«Є дві думки. Перша – приватизувати, друга – залишити усе без змін. Змінилася влада, можливо, будуть частіше їздити гості з Києва, делегації з-за кордону. До наступної сесії 17 червня ми ще маємо обговорити це питання на комісії. Окрім того, буде дискусія на рівні керівників фракцій», – сказав Ярослав Качмарик, який в облраді представляє ВО «Свобода».

Він також відмовився назвати прізвища членів депутатської комісії, які відмовились продавати з аукціону державну резиденцію, що офіційно призначена для «тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi».

Будинок на вул. Глінки перебуває на балансі Львівської облради, у минулому році витрати на його утримання склали понад 170 тис. грн. За оцінкою депутата Львівської облради Ганни Костюк, стартова ціна резиденції на аукціоні могла б скласти 10-17 млн грн.

24 березня уряд України анонсував розпродаж усіх зайвих резиденцій, літаків та автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: