У Києві пропонують побудувати Пантеон українських героїв

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій провів розширену нараду з питань підготовки до відзначення 123-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця. На нараді розглянули три ключові заходи, заплановані для вшанування пам'яті Євгена Коновальця, повідомили у прес-службі ЛОР.

Першим заслухали питання про стан підготовки до Молодіжного фестивалю «Зашків – земля Героїв», який цього року пройде 28-29 червня в селі Зашків Жовківського району. Про проблемні питання учасників наради проінформували голова Жовківської районної ради Тадей Швай, голова постійної комісії з питань культури Жовківської районної ради Роман Брезіцький та сільський голова села Зашків Оксана Чекайло. Найпроблемнішим питанням доповідачі визначили стан дороги до Садиби-музею родини Коновальців, яку служба автомобільних доріг області вже кілька років обіцяє відремонтувати, але роботи таки не розпочала.

Принагідно нагадаємо, 25 червня 2013 року було прийняте рішення сесії Львівської обласної ради № 856 «Про увічнення пам'яті Євгена Коновальця та перенесення його праху в Україну», а 25 грудня 2013 року голова обласної ради Петро Колодій підписав розпорядження «Про створення оргкомітету щодо увічнення пам'яті Євгена Коновальця та перенесення його праху в Україну».

Щодо цього, то на нараді виступила низка істориків та представників громадськості. Як зазначив заступник начальника управління з гуманітарних питань і зовнішніх зв'язків Львівської обласної ради  Андрій Холявка, оргкомітет вивчив можливості і необхідні процедури, пов'язані з перенесенням праху Коновальця в Україну. Також Андрій Холявка зазначив, що члени оргкомітету підтримали ідею перепоховання визначних борців за незалежність України у Києві на Пантеоні слави. «Якщо ще кілька років про Пантеон українських героїв у Києві можна було тільки мріяти, то сьогодні, з обранням нової влади, це цілком реально зробити. Тому на думку членів оргкомітету Євген Коновалець має бути перепохований у Києві», – наголосив Андрій Холявка.

Усі присутні на нараді підтримали пропозицію Петра Колодія звернутися до Президента України, голови Верховної Ради України та міського голови міста Києва з пропозицією розпочати будівництво Пантеону українських героїв у столиці України.

Окрім того, на нараді обговорили програму заходів із відзначення 123-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця, які заплановані на 14 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: