На Львівщині вшанували чергову річницю переможного бою Українських Січових Стрільців

         Учора, 9 червня, біля Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на горі Ключ, що у с. Труханів Сколівського району, відбулися заходи, присвячені 100-річчю переможного бою Українських Січових Стрільців із російськими окупантами, повідомили у прес-службі ЛОР.

У заходах взяли участь народний депутат України Андрій Тягнибок, депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка та Михайло Гнатишин, представники районної  ради та громадських організацій, місцева громада.

На початку вшанувань відбулося покладання гірлянди, кошиків з квітами від обласної та районної влади, вінків від громадськості до могил Українським Січовим Стрільцям та запалення лампадок. Опісля цього присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Далі священики відслужили  панахиду за убієнними синами України.

Потім біля Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на горі Ключ відбулося віче, на якому виступили народний депутат України Андрій Тягнибок, представники обласної та районної рад, громадських організацій та почесні гості.

Виступи чергувалися з мистецькими номерами місцевих самодіяльних колективів району.

Учасник урочистостей депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка зазначив: «У жовтні 1914 року тут розгорнулися криваві бої між підрозділами Українських Січових Стрільців і окупантами з російської армії. Починаючи з 20-х років минулого століття українці традиційно відзначають річницю цих боїв на Зелені свята. Сьогодні ця традиція має ще додатковий сенс. Як і 100 років тому, українці зі зброєю в руках протистоять російським окупантам.  Українці тоді перемогли, нині теж щиро віримо, що перемога буде за нами!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: