Шмигаль попросив громадських активістів не спекулювати на загибелі жінки

У Головному управлінні Міндоходів у Львівській області перевірили законність дій посадовців у зв’язку з трагічною загибеллю М.Несторович 29 травня, повідомляє сайт відомства.

Як виявила перевірка, загибла перебувала на податковому обліку в ДПІ у Залізничному районі м.Львова як платник єдиного податку другої групи, що передбачає щомісячну сплату до бюджету фіксованої суми податку в розмірі 229,4 гривень. За даними податківців, М.Несторович отримала дохід від двох суб’єктів підприємницької діяльності у сумі 530,2 тис. гривень. У зв’язку з цим, інспектор ДПІ запросив підприємця для надання пояснень і документації. Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи за 2013 рік М.Несторович подала 08.05.2014, порушивши граничний термін на 86 календарних днів. У зв’язку з цим, було складено акт та застосовано штрафну санкцію на суму 170 гривень, яку М.Несторович сплатила 19.05.2014 року. Згідно з наявними в інспекції документами, підстав для здійснення будь-яких додаткових штрафів фізичній особі – підприємцю М.Несторович не було.

Згідно з висновками перевірки, запрошуючи М.Несторович до інспекції, посадовці діяли в межах своїх повноважень та відповідно до чинного законодавства. Матеріали службової перевірки передано слідчому відділу Сихівського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, який здійснює кримінальне провадження за цим фактом.

Заступник начальника ГУ Міндоходів у Львівській області Денис Шмигаль у Фейсбуці написав: "Як було обіцяно на зустрічах з громадськими активістами, ГУ Міндоходів надає результати внутрішньої перевірки, яка проводилась, фактично, в межах порушеної кримінальної справи, під безпосереднім контролем керівників Міністерства доходів та зборів України. Офіційний лист щодо результатів внутрішньої перевірки надіслано Робочій групі від громадського активу, яка була створена для публічного незаангажованого звітування перед громадою про хід ведення даного розслідування правоохоронними органами. Всі подальші дії та встановлення справжніх причин загибелі людини знаходяться у руках кримінального слідства та згаданої робочої групи. Ще раз звертаюсь до громадських активістів з проханням не спекулювати на цьому трагічному випадку. Якщо хтось має свідчення або докази причетності конкретних осіб до загибелі людини прошу невідкладно надавати таку інформацію або факти слідству".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: