У Львові відкрилась виставка «Присутність»

У Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відбулось відкриття виставки витинанок Олени Турянської «Присутність». Привітати мисткиню прибув депутат Львівської обласної ради Ярослав Кравченко.

Олена Турянська демонструє громадськості роботи, в яких спробувала втілити поняття буття. Її витвори – це зустріч двох типів мислення: словами і образами, які прийшли до спільного розуміння буття.

Виставка «Присутність» проходить у п’яти залах. «П’ять залів – п’ять станів, взаємообумовлених переходів матерії в простір і навпаки», – зазначає митсецтвознавець Львівської національної галереї мистецтв Віта Сусак.

«Перші роботи Олени Турянської були виконані в стилі традиційного декоративно-прикладного мистецтва. Це були звичайні витинанки, які згодом Олена перетворила у щось набагато глибше. А сьогодні ми маємо змогу споглядати витинанки з елементами оптичного мистецтва. Використовуючи спеціальне світло та натуральне освітлення, Олена Турянська показує нам гру світла і тіні на прорізах паперу, чим дає можливість побачити закрите для людського ока», – зазначив депутат обласної ради Ярослав Кравченко.

 

Олена Турянська народилася у Львові, отримала мистецьку освіту у теперішньому коледжі ім. І. Труша та Львівській Академії Мистецтв. Живе і працює у Львові. Її виставки проходять у Польщі, Німеччині, Франції. Останні персональні виставки: Тиша (2007), І душа, і розум, і тіло (2008).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: