Науковці-ботаніки відвідали Національний природний парк «Північне Поділля» (фото)

Нещодавно учасники ІІІ Міжнародної наукової конференції «Рослинний світ у Червоній книзі України: впровадження Глобальної стратегії збереження рослин», яка відбувалася в Інституту екології Карпат НАН України у Львові, відвідали Національний природний парк «Північне Поділля».

Науковці-ботаніки з багатьох областей України та Казахстану побували на території ботанічної пам'ятки природи загальнодержавного значення "Лиса Гора" і "Гора Сипуха". До речі,  цей природно-заповідний об’єкт забезпечує комплексну охорону унікального типу ландшафту Північного Поділля. Завідувач відділу охорони екосистем Інституту екології Карпат НАН України Олександр Кагало розповів про біорозмаїття степових схилів гори Лисої та гори Сипухи гостям. Зокрема науковець продемонстрував колегам зростання лунарії оживаючої, зозулинця обпаленого та інших рослин, що занесені до Червоної книги України.

Також гості відвідали пам'ятку оборонної архітектури ХVІІ ст. Золочівський замок, ознайомилися з експозиціями виставкових залів та фортифікаційних споруд.

На завершення подорожі учасники конференції побували на ділянці НПП «Північне Поділля», з якої бере початок річка Західний Буг. Гості мали нагоду скоштувати кришталевої води із чистих джерел, які щедро наповнюють русло річки, оглянути екологічний стан природного довкілля та досхочу налюбуватися мальовничими ландшафтами парку та їх біорозмаїттям.

Конференція ботаніків 1 Конференція ботаніків 2 Конференція ботаніків 3 Конференція ботаніків 4 Конференція ботаніків 5 Конференція ботаніків 5-1 Конференція ботаніків 6 Конференція ботаніків 7 Конференція ботаніків 8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: