Тариф на тепло для Львова зросте приблизно на 34%

Як поінформував директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж, з 1 липня у Львові, як і в інших містах України, зростуть тарифи на тепло. Зміна тарифу зумовлена підняттям цін на природній газ.

«Вкінці квітня Нацкомісія з держрегулювання у сфері компослуг затвердила економічно обґрунтований тариф. До 1 липня частину вартості за паливо держава компенсувала теплопостачальним підприємствам у вигляді різниці в тарифах. Останнє рішення Нацкомісії говорить про те, що цієї компенсації з боку держави більше не буде, це ляже на споживача.

Тариф на тепло для Львова зросте приблизно на 34%. Для кожного міста України розглядався економічно обґрунтований тариф.

За словами Степана Пакіжа, у порівнянні з великими містами України, тарифи у Львові будуть одними з найнижчих.

Щодо гарячої води, то вона, за словами Степана Пакіжа, зросте тільки у частині здорожчання тарифів на холодну воду. «Зросте тільки складова холодної води, складова тепла не зміниться.

Тариф на опалення також зросте з 1 липня. Якою буде остаточна ціна поки не відомо, оскільки остаточне затвердження тарифу відбудеться в п’ятницю», - сказав Степан Пакіж..

Нагадаємо, з 1 липня тариф на водопостачання та водовідведення у Львові становитиме 7,98 грн. зараз вартість води - 5,76 грн.

На сьогодні тарифи на гарячу воду для споживачів категорії населення ЛМКП «Львівтеплоенерго» складає – 20,16 грн., вартість тепла – 179,71 за 1 Гкал. та 1,301 грн. за 1 м2 опалювальної площі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: