У Львові відбудеться відкриття мультимедійної експозиції про цифрову історію

11 червня о 19.00 год в Центрі міської історії відбудеться відкриття масштабного виставкового проекту – експозиції «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології». Мультимедійна експозиція розрахована на три зали виставкового простору, включатиме текстове та візуальне наповнення, використання цифрових засобів та передбачає інтерактивність аудиторії.

Новий сучасний формат освітнього проекту представить львів’янам Центр міської історії. Виставка «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології» запрезентує результати тривалої праці дослідників Центру над історичними цифровими проектами, які стосуються історії міст та змін міського простору. Виставковий проект Центру створений у форматі публічної історії та спонукає обміркувати роль цифрових засобів для зберігання та передачі історичних даних і можливостей, які відкривають цифрові технології для кращого осмислення минулого.

Проекти, представлені на виставці, реалізовані на перетині «традиційної» та «цифрової» історії. Вони відкриті для користування он-лайн, на сайті Центру. «Інтерактивний Львів» показує багату історію Львова за допомогою цифрової карти, яка візуалізує дані про пам’ятки архітектури, впливових особистостей та звичайних мешканців міста, культурні процеси. База даних «Міського Медіа Архіву» включає «Урбаністичні образи», «Карти міст», «Міське відео» та «Мої розповіді», які є добіркою оцифрованих історичних матеріалів про міста і містечка Центрально-Східної Європи.

Важливою особливістю цієї експозиції, як і всіх виставкових проектів Центру, є мультимедійна складова – широке використання цифрових засобів для розкриття проблематики виставки та посилення інтерактивності аудиторії. Мультимедійними елементами виставки стануть інтерактивна стіна, сенсорні екрани, ігрова консоль з відеогрою. Запланована також вулична стендова виставка на площі Ринок як частина проекту в публічному просторі міста.

Експозиція розрахована для людей різноманітного віку і зацікавлень. Відкриття виставки та перша екскурсія відбудуться 11 червня о 19.00 год. Експозиція буде доступна для перегляду щодня з 12 червня до кінця жовтня 2014 р. з 11.00 до 17.30 год.

Організатор виставки:

Центр міської історії є інституцією, яка поєднує дослідження міст, їхніх громад та культур з такими форматами публічної історії як освітні програми та виставки. У наших проектах ми намагається критично і по-новому досліджувати минуле з перспективи міст, робити дослідження доступними для широкої аудиторії і створювати простір для дискусій та обміну думками між різними середовищами, між академічною спільнотою та широкою громадськістю.

Довідка

Цифрова історія означає використання цифрових медіа та інструментів для досліджень, представлення, викладання та написання історії. Цифрова історія як практична та теоретична дисципліна розвинулася завдяки цифровій гуманістиці поява якої була обумовлена використанням нових технологій у гуманітарних дослідженнях

Цифрова історія – підхід до досліджень та представлення історії, який використовує цифрові машини та засоби. Для цифрової історії важливі такі поняття як база даних, гіпертекст, мережа тощо, які не заперечують попередніх досягнень та ідей історичної науки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: