На Львівщині діє 670 незаконних сміттєзвалищ

На засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації депутати погодили зміни та доповнення до Обласної програми поводження з твердими побутовими відходами. Також комісія рекомендувала винести Програму на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Програма покликана створити екологічно безпечну та економічно ефективну систему поводження з відходами. Саме з цією метою передбачається створення в межах Львівської області 4-ох кластерів, запровадження роздільного збору і двоетапного вивезення ТПВ, будівництва сміттєпереробних заводів та полігонів ТПВ в кожному з кластерів.

Також серед основних заходів Програми визначено припинення операційної експлуатації полігону ТПВ «Збиранка» та ліквідація несанкціонованих звалищ.

Зазначимо, що на території Львівської області нараховується 1927 населених пунктів, у яких проживає 2,51 млн осіб. Водночас разом з промислово-господарським комплексом створюється щорічно понад 600 тис. тонн твердих побутових відходів. На сьогодні в області облаштовано лише 1 полігон твердих побутових відходів та понад 670 несанкціонованих звалищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: