П’ятак взяв участь у Міжнародній конференції з питань банківської сфери

        Сьогодні, 12 червня, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак взяв участь у ІХ Міжнародно-практична конференція «Інтеграція України в Європу та світовий фінансовий простір», яка відбулася у Львівському інституті банківської справи Національного банку України.

Загалом участь у цій конференції взяли 173 особи, 15 з яких – іноземці, які представляли 10 країн світу – Польщу, Литву, Латвію, Німеччину, Туреччину, Росію, Білорусію, Чехію, Сербію та Україну. Ключові питання, які були порушені на заході, – це стабільність банківської системи України.

Привітавши учасників Міжнародної конференції, ректор Університету банківської справи Національного банку України Тамара Смовженко побажала їм плідної роботи та ефективного напрацювання механізмів для прийняття подальших рішень у сфері банківської діяльності. «Сьогодні ми зібралися тут, щоби поділитися одне з одним тими напрацюваннями, які пов’язані з інтеграцією України в європейський та світовий фінансовий простір», – відзначила вона. Також ректор Університету окреслила сім найбільш гострих проблем, які нині стоять перед банківською системою України. Серед них ті, які стосуються:

- обмінного курсу національної валюти;

- зменшення спреду між депозитами і кредитами в банківській системі України;

- зниження ставок за кредити;

- регулювання грошової маси;

- системи економічних нормативів регулювання діяльності банків;

- розвитку інвестиційних банків, взаємних пайових фондів;

- розвитку інших, крім банків, інститутів фінансового посередництва.

Директор Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України Микола Вознюк зауважив, що ця конференція вже вдев’яте об’єднує однодумців, фахівців, представників навчальних закладів, банківських установ, регулятивних органів, органів влади.

Зі свого боку заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак наголосив на тому, що, зважаючи на програму заходу, можна сказати, що ця конференція орієнтована на конструктивні рішення, а також серйозні ідеї, коментарі та пропозиції, які згодом можна буде практично використати в реаліях державного будівництва та економічного розвитку, який є сьогодні на порядку денному.

«Щодо нашого політичного порядку денного, то він передовсім стосується євроінтеграції. Всі ми безумовно хотіли би жити в єдиній демократичній Європі. Але жити в європейському домі означає поділяти та нести відповідальність за цінності Європи – за мир, демократію, права людини та верховенство права. І, відзначу, такі цінності поділяють громадяни України, що було підтверджено в часи революційних подій. Більше того, філософія бажання жити в євроінтегрованому українському домі, підтверджена життям багатьох молодих і зрілих громадян України», – сказав Валерій П’ятак.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: