До концепції реконструкції площі Митної зможе долучитися кожен

У рамках «Майстерні міста» в суботу, 14 червня о 12.00год. в приміщенні музею Пінзеля відбудеться чергова зустріч «Урбан кафе», присвячена реконструкції площі Митної. Вхід – вільний.

Тема зустрічі – чим ускладнена ревіталізація площі Митної.

Організатори заходу прагнуть обговорити проблему ревіталізації громадського простору пл. Митної, розглянути нереалізовані проекти реконструкції площі, напрацьовані упродовж попередніх років, залучити спільноту архітекторів до професійної розробки єдиної концепції та ескізного проекту ревіталізації площі, який можна буде реалізувати вже наступного року, використавши кошти, передбачені бюджетом міста та внесками локального бізнесу площі.

Вже після завершення основного обговорення із усіма запрошеними, учасники воркшопу обговорять ідеї для реконструкції площі та спланують свою роботу на наступний тиждень.

Учасники воркшопу працюватимуть з 16 по 20 червня в приміщенні ресторації «Кумпель», де буде зарезервовано кілька столиків. Усі охочі зможуть прийти та поспостерігати за роботою архітекторів та дизайнерів. Візуалізації проекту, розробленого в рамках воркшопу, буде розміщено безпосередньо на площі.

Участь в обговоренні візьмуть: Лілія Онищенко (начальник управління охорони історичного середовища), Ілько Лемко (історик та екскурсовод), Віктор Жмак, Христина Космій, Олександр Шутюк (автори нереалізованих проектів реконструкції площі) та Ольга Криворучко (архітектор, модератор воркшопу), Штефан Габі (урбаніст, Німеччина). Модеруватиме дискусію Олександр Кобзарев (директор Інституту міста).

Також на зустріч запрошено представників департаменту містобудування, управління туризму, директора музею Пінзеля, підприємців, заклади яких мають вихід до площі, експертів з ревіталізації , урбаністики та транспорту.

Варто відзначити, що вже тривалий час у Львові триває жвава дискусія про важливість створення якісного громадського простору міста. З’являються громадські ініціативи, що крок за кроком змінюють Львів на краще. Успішними прикладами є озеленення площі Галицької та проект озеленення вул. Городоцької, в рамках якого триває збір коштів мешканців. Громадський простір Львова оновлюється силами міста за підтримки міжнародних проектів, соціальної відповідальності  бізнесу та небайдужих мешканців.

Довідка

«Урбан Кафе» – це платформа для обговорення та пошуку рішень проблем міста та його розвитку. Завдяки цьому майданчику представники місцевої влади,  бізнесу та  просто мешканці  мають змогу сісти за один стіл, щоб спільно визначити майбутній  вигляд  міста, опираючись на іноземний досвід у сфері урбаністики. «Урбан кафе» створено за ініціативи Інституту міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: