Google Україна презентував проект цифрового перетворення Львова (фото, відео)

Сьогодні, 13 червня, у Львівській міській раді пройшла презентація проекту «Цифрове перетворення Львова», який реалізує ЛМР та компанія Google Україна.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Метою проекту є підвищення загального рівня цифрової грамотності громади міста Львова, презентація новітніх можливостей Інтернету, інноваційних технологій та сервісів для державних службовців, представників середнього та малого бізнесу, а також освітян і студентів.

Результатом цього має стати справжнє цифрове перетворення Львова, що, у свою чергу, призведе до підвищення інвестиційної привабливості, більш широкого залучення сучасних технологій до бізнес-процесів, навчання, різних сфер повсякденного життя.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

«Якщо хочеш щось пізнати - треба зайти в Google, і можна отримати багато інформації. Світ дуже сильно змінюється. На зустрічах із батьками, вчителями в школах я завжди говорю, що важливо сьогодні вчити дітей жити у світі, який дуже швидко змінюється. Потрібно бути готовими до тих змін, до того життя. Тому повинні використовувати найновіші технології, які є, і я б дуже хотів, щоб все нове у світі  було також у Львові для навчання наших дітей, навчання студентів. Моя мрія - щоб у Львові знаходились 10 університетів, які входять у 100 найкращих університетів світу. Тому дуже важливі знання, дуже важлива співпраця з мудрими, талановитими людьми, дуже важлива співпраця з Google. Ми маємо багато цікавих ідей на сьогодні і на завтра і я дуже тішуся, що ви сьогодні є і, надіюся що всі наступні зустрічі з добрими людьми будуть проводитись у Львові», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

В рамках проекту «Цифрове перетворення Львова» вже проведено низку освітніх семінарів для державних службовців та бізнес-спільноти щодо важливості цифрової грамотності та практичних можливостей використання продуктів Google у сфері державного управління, можливостей застосування цифрових технологій у бізнесі, а також сучасних цифрових рішень для бізнесу.

Партнерами проекту «Цифрове перетворення Львова» є Google Україна, Львівська міська рада, бізнес-клуб «Клуб Ділових Людей», Львівська бізнес-школа Українського Католицького Університету.

DSC_0483

«Кожна людина знає, що Львів – це, мабуть, найбільш інноваційне місто України вже зараз. Багато проектів можна робити, щоб все стало ще краще, деякі речі ми уже робимо, а сьогодні вирішили зустрітися тут, щоб формалізувати те, як далі усе відбуватиметься. У цій програмі є декілька етапів:

Перший етап, який ми анонсуємо сьогодні, складається із чотирьох напрямків:

Перший дуже важливий - це програма надання використання технологій в навчанні як студентів, школярів, так і держслужбовців. Це також співпраця із юристами, технології, які ми надаватимемо для використання в освіті.

Третій напрямок - це підтримка Львова як туристичного міста, нанесення багатьох об’єктів на карту. Ми розуміємо, що зараз у нас є дуже хороший сервіс, який може допомогти надати інформацію про Львів - туристи будуть мати більший вибір і більше інформації щодо міста.

Четвертий напрямок - це підтримка бізнесу. В першу чергу малого, середнього. Це і навчання, допомога з нанесенням, надання інформації про цей бізнес у Google. Це стосується не тільки карт,але й пошуку та різних інших об’єктів. Можливості бізнесу Львова для зовнішніх користувачів. Ми знаходимо людей-ентузіастів, які активно проштовхують ідеї і втілюють їх в життя. Ті речі,які ми будемо надавати і вони використовуватимуться, - це буде ідеально для всієї України, саме тому ми тут, співпрацюємо з міською радою, будемо зустрічатися, регулярно звітувати про те,  що ми зробили і знову ж таки ми розраховуємо  на ентузіастів, на тих людей, які будуть без нашої допомоги щось запускати, робити», - сказав Дмитро Шоломко, директор Google Україна.

За словами директора бізнес-школи УКУ Софії Опацької, найбільш відповідальні проекти у містах – це проекти, де поєднуються ініціатива влади, бізнесу і освіти. Тому що тут задіяні всі необхідні елементи для того, щоб проект був довготривалим, успішним і зрозумілим мешканцям – це якраз приклад такої співпраці.

«Сервіси Google є дуже цікавими, зрозумілими молодим людям, але нам потрібно поширювати вірус розуміння нескладних технологій на більшу кількість людей. Ми бачимо, наскільки більше людей користуються смартфонами. Наскільки більше людей користуються нескладними гаджетами і це означає, що якщо будуть прості зрозумілі сервіси, інструменти для людей, то вони навчаться користуватися ними, і нам всім стане жити простіше, тому що нам не потрібно буде відповідати на багато питань, а люди самі зможуть знаходити відповіді на ті запитання, які їх цікавлять, коли їм потрібно», - сказала Софія Опацька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: