Львів’ян просять бути уважними на дорогах

Львів’ян просять бути максимально уважними на дорогах. За інформацією відділу ДАІ Львова, з початку року було складено 146 протоколів за порушення пішоходами правил дорожнього руху, повідомили у прес-службі ЛМР.

Зокрема, 59 протоколів складено через перехід дороги на заборонений сигнал світлофора, 85 - на пішоходів, які порушували правила дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, 2 – через створення аварійних ситуацій.

За 5 місяців у Львові зафіксовано 268 ДТП з потерпілими, в яких загинуло 11 людей, 10 з яких – пішоходи, ще 297 зазнали тілесних ушкоджень. Зафіксовано 153 наїзди на пішоходів. За інформацією відділу ДАІ Львова, кожна третя ДТП за участю пішоходів стається з їхньої вини.

Нагадаємо, у місті вже з вересня 2013 року триває загальноміська кампанія з безпеки дорожнього руху «Львів – безпечне місто». За цей час уже понад 8 тисяч першокласників повторили правила дорожнього руху.

На шкільних тренінгах дітей вчать переходити дорогу на потрібний сигнал світлофора, пам’ятати про те, що потрібно дивитися в обидві сторони дороги, не користуватися портативними пристроями на дорозі та навушниками.

«Пішоходи мають самостійно подбати про свою безпеку – переходити через дорогу лише у визначених місцях, а також пам’ятати, що на вас дивляться діти і ви маєте бути позитивним прикладом для них», - зазначає Олександра Паняк, керівник загальноміської кампанії з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що чинним законодавством штраф за «непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними в невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортним засобом» становить від 51-85 грн.

«Львів – безпечне місто» - загальноміська кампанія з безпеки дорожнього руху, яка реалізовується об’єднанням «Самопоміч» за підтримки управління внутрішньої політики ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: