На Alfa Jazz Fest приїхало понад 100 відомих світових джазових виконавців

Сьогодні, 13 червня, відбулась прес-конференція «Джаз-музика вільних людей. Відкриття ІV Міжнародного фестивалю «Alfa Jazz Fest - 2014», на яку завітали декілька іноземних виконавців: Addie Allen, Вадим Неселовський, Андрій Прозоров, Міша Циганов, а також на конференції були присутні міський голова Львова Андрій Садовий, член Консультаційної Ради Alfa Jazz Fest Святослав Вакарчук, творчий куратор фестивалю Олексій Коган.

Нагадаємо, у Львові розпочався IV Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, на який прибули зірки джазу світового масштабу. Загалом до Львова приїхало близько 100 відомих джазових музикантів з 13 країн світу. Фестиваль триватиме з 12 до 15 червня і об`єднає усіх любителів джазу із різних куточків України та світу, які завітали до Львова.

«Ми можемо пишатися Alfa Jazz Fest. Цього року фестиваль зайняв почесне місце в списку визначних джазових форумів літа 2014, які редакція американського впливового журналу «Jazz Times» рекомендує відвідати», - зазначив творчий куратор фестивалю та джазовий експерт Олексій Коган.

На прес-конференції виконавці також ділилися своїми враженнями від міста.

«Дякую усім, хто  долучився до організації фестивалю. Є така австрійська поговірка: «Ми тут почуваємо себе, як Бог у Франції», - розповів свої враження Андрій Прозоров, який представляє австрійський квартет DACH.

Американське тріо представив український піаніст Вадим Неселовський. Разом із ним на фестиваль прибули музиканти із Нью-Йорка: американський контрабасист Деніел Лумис та ізраїльський барабанщик Ронен Ітцик.

«Після невеличкої екскурсії Львовом, ми вражені від побаченого. Перебування в цьому місті - це чарівний час. Така суміш культури і водночас архітектури. Ми вперше на Україні і для нас - це просто казка», - розповіли музиканти.

Довідка

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно відбувається в Україні у Львові, в червні. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Організатор фестивалю - ТзОВ «Леополіс Джаз», творчий куратор – джазовий експерт Олексій Коган. В Консультаційну раду фестивалю входять відомі люди, серед яких музикант Святослав Вакарчук. Щорічно фестиваль відвідує більше 40 тисяч гостей з України та іноземних країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: