Активісти вимагають від чиновників вплинути на перевізників

Заступникові начальника
Управління Укртрансінспекції у Львівській області
Лободі Роману Богдановичу
79020, м. Львів, пр. В.Чорновола, 57

Копія: Інспекція з питань захисту прав
споживачів у Львівській області
79058, м.Львів, пр. В.Чорновола, 59

Копія: Департамент розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації
79008, м.Львів, вул.Винниченка, 18

Черешньовського Сергія Анатолійовича
79008, м.Львів, вул.Винниченка, 18

ЗАЯВА

Я, Черешньовський Сергій Анатолійович, є постійним користувачем послуг з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування №138, який обслуговує підприємство-перевізник ПП «СОП-ТРАНС». З початку року мені випала нагода кількаразово здійснювати проїзд в одному й тому ж автобусі цього маршруту (д.н.з. ВС7721СІ), салон якого перебуває у жахливому стані. Для підтвердження цього додаю знімки, здійснені мною особисто 11 квітня та 24 травня 2014 року (додаток на трьох аркушах).

Як видно з цих фото, оббивка сидінь сильно пошкоджена та роздерта, поролон вилазить назовні. З того, що не вдалось зафіксувати, відмічу вкрай забруднені штори на вікнах, відсутність загальної чистоти салону (бруд між вікнами, на підлозі, забруднена оббивка внутрішніх стінок салону і таке інше).

Усе це свідчить про явне недотримання перевізником законодавчих норм щодо забезпечення належного санітарного стану автобусу.

Зокрема, стаття 30 Закону України «Про автомобільний транспорт» вказує, що автомобільний перевізник, який здійснює перевезення пасажирів
на договірних умовах, зобов'язаний:
- забезпечувати контроль технічного та санітарного стану
автобусів перед початком роботи;
- утримувати транспортні засоби в належному технічному та
санітарному стані.

Разом з цим, пункт 145 «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. N 176 (зі змінами) зобов’язує перевізників:
- вживати заходів до забезпечення безпечної, зручної поїздки
пасажирів;
- організувати проведення контролю технічного та санітарного
стану автобусів перед початком роботи.

Порушуючи ці вимоги, нікчемний санітарний стан автобусу, який курсує на маршруті №138 д.н.з. ВС7721СІ, свідчить про грубе та цинічне порушення перевізником транспортного законодавства України. До того ж, на мою думку, дані факти є явним проявом неповаги до пасажирів та нехтування їх правами на безпечне і високоякісне перевезення, гарантованими «Правилами надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».

У зв’язку з вищевикладеним ПРОШУ:

1. Невідкладно розглянути моє звернення.
2. Повідомити мене про дії, вчинені в результаті розгляду, у письмовій формі та електронною поштою у встановлений законодавством строк.
3. Вжити усіх передбачених законодавством заходів з метою притягнення винної особи до юридичної відповідальності.
4. Невідкладно вжити усіх передбачених законодавством заходів з метою недопущення автобусу д.н.з. ВС7721СІ, який курсує на маршруті №138, до надання послуг з перевезення пасажирів, допоки всі порушення не будуть усунені.
5. Провести перевірку діяльності ПП «СОП-ТРАНС» на автобусному маршруті №138 на предмет дотримання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень, норм та стандартів на автомобільному транспорті.

16 червня 2014 року С.А.Черешньовський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: