Кіт пропонує Президентові розглянути свою кандидатуру

Про це в прямому  ефірі телеканалу ZIK в програмі «Люстрація» в неділю, 16 червня,  заявив представник Львівського УДАРу, депутат обласної ради Андрій Кіт.

УДАРівець зазначив: «Посада голови облдержадміністрації таки є політичною, хоча б я її назвав би інакше – державницька. Людина, яка обійме цю посаду, в державі, яка зараз веде війну, має бути здатною консолідувати та об’єднати суспільство. Для цього, щоб це здійснити кандидат на голову ОДА повинен бути публічною особою і повинен вести публічну та відкриту роботу кожного структурного підрозділу адміністрації, наприклад, Держкомзему, управління екології тощо. Бо станом на сьогоднішній день ми маємо лише одну відкриту установу – сільську раду. Кожен може прийти до голови сільради та висловити все, що думає про всіх. Натомість сьогодні звичайний мешканець не зможе зайти в управління облдержадміністрації по своєму питанню, бо там є відповідні графіки прийому, попередні записи, інші суто бюрократичні перепони. Це і є найбільшою проблемою та джерелом корупції в нашій області. На жаль нікуди ця корупція не зникла і присутня зараз. Революція Гідності не викорінила цього ганебного явища. І поки всі владні установи не будуть відкриті для людей ця корупція нікуди не дінеться.

Відповідаючи на запитання мешканців, зокрема, Нового Роздолу, щодо можливостей для економічного розвитку, Андрій Кіт зазначив: «Очільник області відповідає не тільки за розвиток Львова але насамперед районів та містечок Львівщини. Повинні бути напрацьовані відповідні програми розвитку кожного депресивного району за участі тих самих мешканців та громад цього району, зараз необхідно обговорити та роз’яснити громадам, як буде виглядати адміністративна реформа в нашій державі, як буде відбуватися децентралізація влади на місцях. Адже кожен найменший сільський голова та громада захоче бути центром нового адмінутворення. Ці можливі конфлікти і подальший перебіг адміністративної реформи, яка вже давно назріла, треба обговорювати з громадами вже сьогодні. Бо ми можемо щось запропонувати, а ці речі можуть бути не сприйняті на місцях, бо вони не будуть роз’яснені окремим територіальним громадам. Керівник області повинен на початку своєї каденції об’їхати всі райони, зібрати в кожному населеному пункті, актив району, міста, лідерів громадської думки, депутатів тощо та вислухати їхні пропозиції та бачення, а після того, можна формувати програму розвитку територій та пропонувати людям ті чи інші зміни та реформи».

Також, ударівець Андрій Кіт відзначив, що, враховуючи, те що сьогодні Україна перебуває у стані фактичної війни з північним сусідом,  майбутній очільник Львівщини має взяти на особистий контроль інформацію про всіх учасників АТО зі Львівщини, щоб жоден з воїнів, їхні сім’ї не залишилась сам-на-сам із проблемами.

«Держава  і голова адміністрації, як представник цієї держави, має персонально дбати про те, щоб кожен захисник кордонів країниотримав відповідний соціальний захист та підтримку», - відзначив політик.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: