Міжнародний фестиваль авторської ляльки збільшив кількість учасників (фото)

Протягом десяти днів фестивалю відбудеться понад двадцять тематичних майстер-шоу, відеолекцій і майстер-класів

Львівський мистецько-культурний центр «Art-e-fakt galereЯ» (вул. К. Левицького, 17) та «Школа мистецтв Оксани Бондарук» у найближчу п’ятницю, 20 червня, розпочинають Міжнародний фестиваль авторської ляльки «Лялькart». О 17:00 він відкриється першою тематичною виставкою - «Сонце, Море, Любов…». Триватиме лялькова експозиція десять днів – до 30 червня.

            За тиждень до початку Міжнародний фестиваль авторської ляльки «Лялькart» збільшив кількість учасників – з двох до трьох десятків. А також розширив географію, яка тепер охоплює Львів, Чортків, Хмельницький, Вінницю, Київ, Кривий Ріг, Енергодар, Запоріжжя, Черкаси… Іноземний «десант» ляльок представляють лялькарі із Польщі, Росії та Білорусі, причому білоруських майстрів - аж четверо, усі - з Мінська.

Ведмежата_Світлани Лебедевої_Вінниця

«Примітно, що чимало ляльок та ведмедиків створені спеціально для нашого фестивалю і експонуватимуться вперше, - зауважує координатор  фестивалю «Лялькar’t» Катерина Кирилова. – Багато з них мають рудий колір волосся, що традиційно асоціюється з сонечком».

Дмитрик_Тетяни Петрової_Мінськ

Сама тематика виставки «Сонце, Море, Любов…» провокує організаторів перетворити простір «Art-e-fakt galereЯ» на своєрідне морське узбережжя: білий пісок, камінці, ракушки… «Відвідувачі матимуть нагоду зануритися в атмосферу відпочинку, не покидаючи Львова, - каже автор та засновниця Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Лялькar’t», господиня «Art-e-fakt galereЯ» Оксана Бондарук. - Тож захочуть повертатись у галерею знову і знову. Тим паче, що кожного дня програма нашого фестивалю надихатиме усіх – від малого до великого - цікавими майстер-шоу, відеолекціями та майстер-класами. Буде нагода поспілкуватися з лялькарями і зазирнути у святая святих – на їхню творчу кухню».

Лялька_Марічка_автор_Світлана Дубодєл_Москва_Росія Лялька_Пляжниця_Олени Цілуйко_Львів

Загалом за десять днів фестивалю «Лялькar’t» відбудеться понад двадцять майстер-шоу, відеолекцій і майстер-класів. Так у суботу, 21 червня, лекцію «Лялька як відображення культури» прочитає лялькарка із Києва Олена Місюна. Того ж дня можна буде більше дізнатися про вінтажний плюш від Марини Кустової з Черкас, а львівська майстриня Ольга Черних проведе майстер-шоу «Текстильна лялька: Як оживити клаптик тканини». У неділю, 22 червня, на лекції та майстер-шоу запрошують львівські майстри Олександра Лозинська-Ярошевич, Наталія Яницька і Юлія Герасимато. Ви почуєте цікаві факти з історії валяння, побачите, що ховають ведмедики у своїх животиках, а також станете учасниками жартівливого майстер-шоу «Миші в контексті світового мистецтва». Остання з лекції - не для лякливих: розповідь майстра про мишей супроводжуватимуть живі об’єкти розмови.

"Æåì÷óæèíêà" Робота Оксани Весни_Львів Робота Олени Місюни_Полтава-Київ Робота Роксани Рубіс_Київ

У завершальні дні фестивалю «Лялькar’t», 28-29 червня, відвідувачі «Art-e-fakt galereЯ» отримають унікальну нагоду дізнатись більше про пап’є-маше та будуарну ляльку, а також побачать ексклюзивні екземпляри «Fashion Dolls» із приватної колекції майстрині Маргарити Мельник й спостерігатимуть за процесом створення лялькового костюма разом з художником-лялькарем Оксаною Весною.

У вихідні майстер-шоу та відеолекції відбуватимуться кожні дві години – починаючи від 14:00. А у будні майстер-класи стартуватимуть о 10:00.

afisha afisha2

«Сонце, Море, Любов…» - перша із циклу запланованих «Школою мистецтв Оксани Бондарук» та «Art-e-fakt galereЯ» сезонних виставок Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Лялькar’t», який позиціонує себе як новий, актуальний, сучасний, соціальний проект у сфері освіти, мистецтва та культури й розрахований на широку аудиторію учасників та відвідувачів.

«Усестороння мистецька обізнаність надасть можливість відвідувачам зрозуміти взаємозв’язок між видами та жанрами мистецтв, засобами і методами художнього втілення, ознайомить із культурою різних народів світу, - зауважує Оксана Бондарук. - Кожен відвідувач та учасник проекту зможе позитивно вплинути на розвиток і формування культурного життя, що є надзвичайно актуальним фактором для сучасної України та  Об’єднаної Європи».

 

Офіційне відкриття і прес-брифінг організаторів виставки «Сонце, Море, Любов…» Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Лялькar’t» відбудуться у п’ятницю, 20 червня, о 17:00 у Львівському мистецько-культурному центрі «Art-e-fakt galereЯ» (вул. К. Левицького, 17).

Контакти організаторів:

Оксана Бондарук - [email protected]  

Катерина Кирилова - [email protected]

За інформацією та новинами Фестивалю «Лялькar’t» можна  стежити також на сторінках у Facebook:

«Art-e-fakt galereЯ» - https://www.facebook.com/pages/Artefakt-galere%D0%AF/272083069616399?fref=ts

«Лялькar’t» - https://www.facebook.com/events/256511324536277/?fref=ts     

Додаткова інформація, фотоматеріали, коментарі організаторів та акредитація – за тел.: 067-9603101 або по email: [email protected] (Галина Гузьо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: