Проти України багато років ведеться війна, - Садовий

Львів у жалобі: у місті розвішані національні прапори з траурними стрічками. Мешканці вшановують пам’ять військовослужбовців, які загинули у Луганську. В центрі міста відбувся молебень, до якого долучились священики різних конфесій, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Сьогодні ми в жалобі разом з родинами всіх, хто загинув. Разом зі всіма свідомими українцями, людьми усього світу. Хочу подякувати усім вам, які так чисельно сьогодні прийшли. Хочу подякувати всім отцям, владикам за мудрі слова.

Коли ми отримали нашу незалежність, то думали, що це само собою. Але в Біблії не записано, що Україна має бути незалежною державою. За незалежність треба боротись кожного дня. Тільки праця кожного з нас може дати життя нашій державі. Ми зараз переживаємо найтрагічніші місяці в житті нашої країни. Багато років проти України ведеться інформаційна війна, економічна, енергетична війна. Сьогодні є війна військова. Але вона є новітня – це державний тероризм сусідньої держави. Ми привикли, що танки з одної сторони і з другої сторони. Сьогодні працюють диверсійні групи. Сьогодні підло вбивають людей, наших вояків, які приходять захищати мир. Це дуже важко усвідомлювати, дуже важко переживати. В цей час кожен з нас питає – а що я можу зробити у цій ситуації? Я сьогодні гордий за всіх наших львів’ян. Багато львів’ян сьогодні на Сході захищають нашу державу. Сьогодні багато львів’ян їдуть і купують бронежилети, каски, щоб передати нашим воякам. За останні роки нелюди знищили наше військо. Але вони не знищили дух. Він лишився, він є.

Я завжди дуже великий оптиміст. Я вірю, що ці труднощі і перепони зроблять нас сильнішими. Ніхто не знає, скільки це буде тривати – місяць, тиждень, рік. Таке життя. Це є дуже складна боротьба. І ніхто під ноги не буде кидати нам пелюстки троянд. Нас будуть бити. Дуже сильно. Але ми повинні вистояти і бути прикладом для всіх.

Чому так сталось? Бо не було в Україні єдності. Політики ділили Україну на Захід, Схід, маніпулювали людьми перед виборами. Ми, на жаль, довгі роки не мали влади, яку б хотіли мати, про яку мріяли. Коли ми говоримо про єдність, багато хто з нас уявляє щось незрозуміле, велике. Ні, друзі. Єдність – це коли в сім`ї є злагода, коли батьки і діти є разом, розуміють одне одного, коли в нашій родині є єдність. Коли ми разом є за одним столом – брат зі сестрою, родина з родиною. Коли ми в будинку живемо дружно, як одна сім`я. Коли ми в місті є разом… Тоді буде єдність в нашій державі. Це те, що відчуваю я своїм серцем.

Дякую всім, хто прийшов. Я разом з вами молю Бога, щоб було менше біди для нашої держави, щоб усе швидше закінчилось. Але усе залежить від нас. Слава Україні! Низький уклін всім українцям, які сьогодні зі зброєю захищають нашу землю», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, що в ніч з 13 на 14 червня під час заходу на посадку в аеропорт Луганська було збито військово-транспортний літак Збройних Сил України ІЛ-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: