Військовим бракує якісного взуття, бронежилетів та касок (фото)

Голова депутатської комісії Львівської обласної ради із сприяння підрозділам Збройних сил України та іншим військовим формуванням на території Львівської області Ярослав Мудрий, ознайомившись з умовами перебування мобілізованих до війська чоловіків, розповів львівським журналістам про нагальну потребу в забезпеченні армійців якісними взуттям, куленепробивними бронежилетами та касками, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Сьогодні, 16 червня, депутат Мудрий провів прес-конференцію, на якій озвучив, що хлопці, які нині перебувають на так званому Яворівському полігоні, дуже потребують якісної військової амуніції. «Берці, які нещодавно були видані солдатам, вже розклеїлися. Більше того, військова форма швидко зношується, а тому військовому керівництву одразу потрібно було подбати про видачу не одного, а, принаймні, по два комплекти камуфляжного одягу, зважаючи на участь у бойових навчаннях, а також безпосередньо в бойових діях», – сказав Ярослав Мудрий.

Також депутат додав, що нещодавно розмовляв з одним бізнесменом, який переказав на потреби армії чималі гроші. Чоловік, зокрема, зауважив, як, їдучи дорогою, біля однієї з військових частин побачив військових, які його почали пинити. Зупинившись, аби перепитати, чи щось трапилося, солдати натомість запропонували водієві дешеву солярку. «Ви уявіть собі, яке відчуття було в чоловіка, який дав на потреби армії гроші... Я переконаний, що всі ті, хто так чинить – краде, розпродує державне майно – є пособниками сепаратистів. Чесно скажу, що попереднього міністра оборони Тенюха саме через те і зняли з посади, бо він почав викривати різноманітні корупційні схеми», – сказав депутат.

Изображение 940 Изображение 944 Изображение 949

Водночас голова Львівської обласної організації ВГО «Спілка офіцерів України» Петро Костюк зауважив, що частина бійців, яких залучено до антитерористичної операції і які знаходяться на сході України, навіть не мають статусу учасників бойових дій. «Двох наших поранених десантників привезли додому. Стосовно них виявили лише запис, що, мовляв, вони десь там травмувалися», – сказав він.

Також Петро Костюк звернувся до депутатів обласної ради, аби ті внесли пропозицію щодо необхідності створення в Львівській обласній державній адміністрації департаменту, а в районних державних адміністраціях в області – секторів оборонної політики. Саме тоді, вважає депутат, можна буде вирішувати певні військові проблемні питання, які нині є в армії.

Також до журналістів звернулися батьки молодих людей, яких було мобілізовано до війська. Матері та батьки розповіли, що, починаючи від березня 2014 року, їхні діти перебувають на сході, часом у нестримних умовах. «Багатьом нашим дітям по 20-21 року. Вони вже там не витримують. Більше того, вони днями можуть бути без води, тримаючи оборону та відстрілюючи сепаратистів. Ті бронежилети, які їм видали в армії, не придатні для захисту. Саме тому ми особисто купуємо синам ці засоби захисту, бо хочемо, аби вони вижили, – не стримуючи сліз, поскаржилась депутатам та журналістам одна із матерів. – За чотири місяці ми не бачили жодного разу своїх дітей, хоча нам щоразу обіцяють, що відбудеться їхня ротація. Більше того, досі наші діти не записані в документах як учасники АТО».

Ще один батько відзначив, попри те все, що доводиться бачити та переживати їхнім дітям у зоні бойових дій, у них не падає бойовий дух. Вони готові воювати за рідну землю. Відтак, батьки закликали військове керівництво та керівництво держави «не вбивати у їхніх дітей почуття патріотизму та не залишати їх самих на війні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: