До Львова їздитиме український аналог «Hyundai»

Цього тижня «Укрзалізниця» запустить в експлуатацію відразу два швидкісні потяги виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, які є аналогами корейських «Hyundai».

У Міністерстві інфраструктури повідомили, що свій перший рейс новий поїзд відправиться з Києва до Львова.

За рівнем комфорту і технічним характеристикам українські потяги практично ні в чому не поступаються поїздам «Hyundai», які почали курсувати в травні 2012 року, повідомляє Сегодня. А ось коштують вони дешевше: близько 200 млн грн за один склад («Hyundai» обійшовся в 232 млн грн кожен).

На Крюківському вагонзаводі повідомили, що скоро обидва склади переженуть в Київ - швидше за все, в депо «Української залізничної швидкісної компанії», яке адаптоване під стоянку корейських експресів.

Точний графік руху двох крюківських поїздів зараз узгоджується. Неофіційно відомо, що перший рейс до Львова крюківський поїзд здійснить в середині тижня.

«Це буде повноцінний пасажирський поїзд, і одразу піде в рейс з людьми», - розповіла прес-секретар міністра інфраструктури Олена Гламазда.

Вартість квитків на крюківські поїзди буде прирівняна до поїздки на експресі рівня «Інтерсіті +». Тобто квиток з Києва до Львова на швидкісному поїзді обійдеться в першому класі в 392,79 грн, а в другому - в 249,21 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: