На Львівщині мобілізовано 5 тисяч осіб, а на Дніпропетровщині – 10 тисяч

На Дніпропетровщині на військову службу призвано майже 10 тисяч військовозобов’язаних, на Львівщині – майже 5 тисяч. Таку інформацію під час відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом на тему «Особливості проведення часткової мобілізації на Дніпропетровщині і Львівщині». повідомили заступники військових комісарів з роботи з особовим складом та громадськістю Львівського і Дніпропетровського обласних військових комісаріатів Борис Андрєєв та Сергій Полуциган, повідомили Дивись. Інфо у Львівському прес-клубі.

Причому в Дніпропетровську, за словами Сергія Полуцигана, до війська були зараховані добровольці, які приїхали, зокрема, із західних областей України. «Довелося відпрацювати систему прийому людей, щоб не порушити систему військового обліку. Ми поставили добровольців на облік в місці їх фактичного перебування, повідомили про це у військкомати за місцем проживання добровольців і призивали їх до армії»,- пояснив Сергій Полуциган. Він також наголосив, що мобілзаційний ресурс Дніпропетровської області становить 100 тисяч осіб.

Заступник військового комісара Львівського обласного військового комісаріату Борис Андрєєв пояснив, що у мирний час доброволець мусив би знятися з обліку в місці, де проживає, стати на облік у місці, де хоче бути призваний до армії, пройти там медкомісію, надати військовий квиток і, коли буде визначений ступінь його придатності до служби, може бути там призваний.

За словами підполковника Володимира Скоростецького, офіцера Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, Львівщина має мобілізаційний ресурс – 70 тисяч осіб, а вся Україна – 1 млн осіб призовного віку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: