Сех відзвітувала про ремонт дороги від Жовкви до Великих Мостів

У Сокальському районі вже другий місяць тривають акції протесту щодо негайного ремонту траси Р-15 Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква. Громадські активісти ще 15 травня перекрили державну дорогу через її критичний стан. На сьогодні рух частково продовжують блокувати при в’їзді у Червоноград поблизу шахти «Межирічанська» ДП «Львіввугілля». Проїзд автотранспорту у цьому напрямку обмежений, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

З метою вирішення цієї ситуації голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех зустрілась з керівництвом дорожніх служб та правоохоронних органів області, а також Сокальської райдержадміністрації та м. Червоноград.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг Львівської області Юрія Лазаренка, проїзний стан автодороги Р-15 відновлено. Зокрема, на ділянці м. Великі Мости закладено 125 тонн гарячого асфальтобетону, від м. Жовква до м. Великі Мости ліквідовано більше 300м2 аварійної ямковості, від Червонограда до с. Соснівки засипано 294 м3 щебеню. Це дозволяє забезпечити проїзд автотранспорту допоки не буде здійснено капітальний ремонт.

Також, як повідомив начальник Головного управління МВС України у Львівській області Дмитро Загарія, за фактом перекриття дороги зареєстровано 9 кримінальних проваджень, на місці постійно перебувають працівники міліції для забезпечення громадського правопорядку.

Як наголосила Ірина Сех, усі служби повинні, перш за все, чітко виконувати свою роботу та працювати на благо громадськості. «Неприпустимими є будь-які політичні амбіції. Нашим завданням є якнайшвидше відновлення дороги. Якщо якісь політичні сили будуть організовувати круглі столи, віче, піаритись на цій проблемі – результату не буде. Потрібно просто виконувати свою роботу», – зазначила вона.

Заслухавши учасників зустрічі, очільниця Львівщини звернула увагу, що громадськість та органи влади повинні бути союзниками у вирішення таких питань. «Виконавча влада, органи місцевого самоврядування та громадськість мають бути союзниками та спільними зусиллями вирішувати це питання. Зараз держава перебуває у скрутному становищі, коштів обмаль, проте слід використовувати усі можливі ресурси, залучати можливості місцевих громад, підприємців», – сказала вона.

Ірина Сех доручила керівництву району та м.Червоноград організувати активну роз’яснювальну роботу та конструктивний діалог з громадськими діячами для того, щоб зняти соціальну напругу.

Зазначимо, що дорогу Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква включено у перелік об’єктів, які ремонтуватимуть цього року. На це передбачено приблизно 34 млн. грн. Відповідно до законодавства для капітального ремонту, якого потребує ця дорога, спершу має відбутися тендер, після чого підрядники зможуть розпочати роботу. Відтак, враховуючи усі тендерні процедури, ремонтні роботи можуть розпочатись не раніше серпня 2014 року.

Нагадаємо, що автодорога Р-15 через втрату несучої здатності перебуває у вкрай неналежному експлуатаційному стані. В цьому році заплановані ремонтні роботи на трьох ділянках: Червоноград – Соснівка (км123+000 – км137+000), с. Соснівка – м. Великі Мости (км130+000 – км137+000) та м. Великі Мости (км137+000 – км140+000).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: