У Турці поховають Ігоря Герича

Депаратмент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з глибоким сумом сповіщає про передчасну смерть колишнього керівника медичної галузі Львівщини, завідувача кафедри хірургії  Львівського  національного медичного  університету  імені  Данила Галицького,  професора, доктора медичних наук, голови Асоціації хірургів Львівщини

15 червня 2014 року, на 53-му році передчасно пішов з життя лікар, науковець, організатор охорони здоров’я, громадський діяч Ігор Дионізович ГЕРИЧ. Раптова смерть зупинила його енергійну ходу, його мрії, плани і сподівання.

ГЕРИЧ Ігор Дионізович народився 15жовтня 1961 року у м. Турка в родині відомих  лікарів – Віри і Дионізія Геричів.

Закінчив з відзнакою у 1984 році Львівський державний медичний інститут за спеціальністю – лікувальна справа. Після закінчення навчання працював лікарем – хірургом Турківської центральної районної лікарні.

Впродовж 1985 – 1987 років Ігор ГЕРИЧ проходив строкову військову службу у складі Обмеженого контигенту радянських військ у Республіці Афганістан. Брав участь у бойових діях, був тричі поранений, провів понад 2000 хірургічних операцій. Нагороджений орденом Червоної Зірки, медаллю за відвагу, Почесною Грамотою Верховної Ради СРСР, відзнаками СРСР та Республіки Афганістан.

Після демобілізації І.ГЕРИЧ працював ординатором хірургічного відділення Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги і розпочав займатися науковою діяльністю: аспірант (1988-91), асистент (1991-96), доцент (1996-2002), професор (від 2002) кафедри загальної хірургії, а з 2013 року завідувач кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. У 1991 році захистив кандидатську, а в 1999 році – докторську дисертацію.

Неповних 4 роки Ігор Дионізович ГЕРИЧ був керівником головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації (01.04.2005 – 01.12.2008). Був керівником вимогливим, справедливим, високо компетентним і винятково працездатним. З 2013 року обраний головою Асоціації хірургів Львівщини.

Ігор ГЕРИЧ  безмежно любив Україну, був справжнім патріотом. Він очолював Українське Лікарське Товариство у Львові, був членом Національної ради з охорони здоров’я, одним з активних учасників Революції Гідності.

Пішла з життя людина прекрасної душі і високих моральних якостей, авторитетний керівник і досвідчений організатор, блискучий хірург, шанований науковець, талановитий вчитель.

Ігор ГЕРИЧ залишив яскравий слід після себе. Це прекрасні діти – майбутні лікарі Гнат і Соломійка, це величезне число друзів, колег, учнів. Нам як пам’ять залишається потужний науковий доробок, підручники і монографії, публікації в ЗМІ, нереалізовані плани та ідеї.

Невимовне горе спіткало родину Геричів, єдиного сина втратила мама, осиротіли дружина Оленка і діти.

Серце професора Ігора ГЕРИЧА зупинилось у день медика – професії, якій він віддав себе сповна. Він врятував життя тисяч пацієнтів, але його, на жаль, врятувати не вдалось.

У глибокій скорботі  медична громадськість Львівщини і України.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ!

 

Панахида за покійним відбудеться 16 червня  2014  року  о 14  год в Храмі Трійці (вул. Тершаківців) . Похорон  17 червня  2014  року о 12 год  у м. Турка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: