Гройсман їде до Львова

23 червня у Львові Представництво Європейського Союзу в Україні та Львівська міська рада  відкриють Європейський тиждень сталої енергетики.
В рамках церемонії відкриття відбудеться прес-візит на енергоощадні проекти, що були профінансовані та/або втілені Європейським Союзом та містом Львів.

Запрошуємо журналістів взяти участь у:

Що?    Прес-візиті до Львові, зокрема:

  • Офіційному відкритті Європейського тижня сталої енергетики у Львові за участі Яна Томбінського, Посла, Голови Представництва ЄС в Україні, Андрія Садового, міського голови Львова, Володимира Гройсмана, віце-прем’єр-міністра України.
  • Прес-брифінг та огляд виставки енергоощадного обладнання, тематичних презентацій у центрі міста тощо.
  • Урочисте вручення сертифікатів новим підписантам Угоди мерів, ініціативи ЄС, в рамках якої місцеві та регіональні органи влади беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії.
  • Візит до  міста Глиняни поблизу Львова, де за фінансування ЄС у районній лікарні було реалізовано проект із запровадження енергоощадних технологій.

Коли?    Відправлення з Києва 22 червня. Повернення назад 24 червня
Де?    Київ – Львів – Глиняни – Львів – Київ
Чому?        Учасники отримають можливість:

  • дізнатись про те, що українські міста на практиці роблять для зменшення споживання енергії?
  • які енергоощадні технології впроваджують малі міста України?
  • дізнатись, як українські енергетичні технології можуть допомогти заощадити гроші;
  • взяти участь в екологічних майстер-класах, зокрема конструюванні сонячного колектора в домашніх умовах;

Організатори забезпечують учасників харчуванням та відшкодовують вартість проїзду.

Будь ласка, зверніть увагу, що кількість учасників прес-туру є обмеженою.

Для акредитації та детальнішої інформації звертайтесь до Марії Алєсіної: тел.: +38 (063) 396 12 15, [email protected]. Будь ласка, повідомте про свою участь до 15:00, п’ятниці 20 червня.

Експерти стверджують, що енергоощадні технології можуть допомогти Україні скоротити споживання енергії на 40%. ЄС підтримує Україну у цьому через числення проекти. Зокрема, у Львівській області за фінансування ЄС у Глиняньскій районній лікарні було замінено старі вікна на сучасні металопластикові з енергоощадними склопакетами, відремонтовано дах, що дозволить значно скоротити споживання енергії будівлею. Такі зміни обійшлись у 210, 3 тис. євро, з яких 80% було надано ЄС, а решта 20% – це кошти місцевих бюджетів.

Європейський тиждень сталої енергетики – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Відтоді з року в рік до святкувань долучились сотні учасників – як прості громадяни, так і організації та інституції. Заходи Тижня сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо зменшення енергоспоживання та запобігання змінам клімату. Україна долучається до цієї ініціативи 4й рік поспіль.

Запрошуємо ознайомитись з програмою заходів Тижня сталої енергетики в Україні на сайті: http://eusew-ukraine.net/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: