Навіть у найважчій ситуації українські офіцери залишаться вірними присязі, - Колодій (фото)

Сьогодні, 21 червня, випускників Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного склали присягу на вірність Україні й отримали своє перше офіцерське звання «лейтенанта». Привітати молодих офіцерів військового керівництва прибули голова Львівської обласної ради Петро Колодій, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосип Ситник, міський голова Львова Андрій Садовий, представники депутатського корпусу обласної ради, представники духовенства, повідомили у прес-службі ЛОР.

На плацу Академії відбулась традиційна посвята 205 випускників у військові офіцери. Двадцятьом кращим з них голова Львівської обласної ради Петро Колодій вручив Дипломи з відзнакою.

Під час вітального слова, очільник обласної ради назвав молодих офіцерів спадкоємцями високої слави українського козацтва та героїв визвольних змагань, які повинні гідно продовжувати традиції своїх попередників. «Далеко не кожен наважиться ступити на шлях, пов’язаний із щоденним обов’язком перед Українською державою та своїми співвітчизниками. Ця справа вимагає рішучості, відповідальності, постійної бойової готовності, а часто – і здатності на героїчні вчинки, що перевищують людські можливості. У всі часи офіцерами ставали люди мужні та сильні духом. І ті, хто свідомо зробив такий вибір, залишаються йому вірними на все життя», – наголосив Петро Колодій.

Також голова облради відзначив, що українська армія системно знищувалася продовж багатьох років, внаслідок чого Україна зустріла війну непідготовленою. «Але за лічені місяці армія України повернулась в боєздатний стан. Я переконаний, що навіть у найскладніших умовах ви, молоді військовики й досвідчені офіцери-наставники, залишитеся вірними присязі та спрямуєте всі свої сили і професійну майстерність на підтримання високої бойової готовності для захисту Української держави», – сказав очільник обласної ради.

На завершення Петро Колодій побажав усьому офіцерському складу здоров’я та міцності духу, витримки і терпеливості, а найголовніше – Божого благословення.

21.06.2014 (1) 21.06.2014 (2)-1 21.06.2014 (3)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: