Університет Франка комерціалізує спортивний комплекс (фото)

19 червня на території спорткомплексу ЛНУ ім. І. Франка у Львові відбулись збори львів’ян, які займаються спортом на стадіоні. Люди поспілкувались з завгоспом, збирали підписи проти комерціалізації комплексу і обговорювали подальший план дій.

Про це повідомила прес-служба Автономного опору.

О 18 годині на майданчику зібралось близько півсотні людей різного віку: школярі, студенти, старші жінки й чоловіки, мешканці навколишніх будинків, які здорово проводять свій час на «кортах».

До них вийшов завгосп, який запропонував створити ініціативну групу і зібратись в понеділок для діалогу.

cN4Wusgetw

Він розказав, що у університету немає грошей, аби поставити кільця для баскетболу, сітку для волейболу, зате не знайшов відповіді на запитання, звідки взялись гроші, щоб заварити входи, труби, арматури, оплатити роботу працівникам.

Учасники зборів створили робочу групу, яка у понеділок буде обговорювати і вирішувати питання з обмеженням часу перебування на стадіоні та закриття входів.

Люди обурювались тим, що басейн, тренажерний зал, які колись були безкоштовними, стали платними навіть для студентів факультету. Наприклад, тепер 1 година перебування в басейні коштує студентам 26,50 гривень.

cN4Wusgetw

Основною темою обговорень став «День спорту», який у суботу відбудеться у спорткомплексі. Спортсмени разом з активістами «Автономного Опору», ГО «ВАРТО» та «Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» організують турніри з стрітболу, волейболу, баскетболу, виступатимуть турнікмени. Турнір буде своєрідним протестом проти комерціалізації спорту та пропагандою здорового способу життя.

75SWrWZEXM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: