Львівська ОДА хоче відновити потяг "Хирів - Ясло"

Департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації звернувся до Міністерства закордонних справ України з проханням узгодити з польською стороною можливість відновлення курсування міжнародного залізничного потягу за напрямком Хирів (Україна) – Ясло (Республіка Польща).

Потяг функціонував ще з 1994 року і був єдиним залізничним сполученням для мешканців Старосамбірського району та Бєщадського повіту Підкарпатського воєводства. У 2010 році поїзд Хирів – Ясло (№920/931-922/933), який складався з вагонів та локомотива формування Польських залізниць, завершив курсування за рішенням польської сторони. За цей час його послугами скористались понад 1250 тис. осіб.

Зазначимо, що на доцільності відновлення курсування поїзду «Хирів – Ясло» також наголошує керівництво Старосамбірського району Львівської області та Бєщадського повіту Підкарпатського воєводства. Значну підтримку це питання має й серед місцевого населення.

Загалом, очікується, що відновлення цього міжнародного потягу позитивно вплине на розвиток туризму в гірських районах та сприятиме розвитку транскордонного співробітництва, а також стане альтернативою для перетину кордону мешканцям прикордонних територій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: