Майкрософт допоможе Львову створити «Електронне місто» (фото, відео)

Львів продовжує розвивати е-урядування. Відтак, Львівська міська рада та компанія Майкрософт підписали Меморандум про взаєморозуміння для закріплення свого партнерства у сфері розвитку «електронного міста».

«Microsoft - це компанія світового рівня, лідер світу. Львів 758 років на ринку. Мені дуже приємно, що ми сьогодні є разом і разом думатимемо, як робити добрі справи, і щоб добрі справи були корисні для всієї України. Нам важливий гармонійний розвиток міста - це усі галузі: харчова, легкова, машинобудування, книгодрукування. Але є такі галузі, які показують прекрасну динаміку росту. Це IT та індустрія туризму. ІT - це інтелект, висока заробітна платня, ноу-хау. Індустрія туризму - можливість отримати швидко дохід і дати роботу великій кількості молодих людей. Зараз ці 2 галузі схожі, власне дякуючи Microsoft, дякуючи прекрасним програмним рішенням, які ми впроваджуватимемо у місті Львові і будемо їх робити доступними для всіх наших колег з інших міст, щоб ми гордились нашою державою і використовували найновітніші технології», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Львів є старовинне місто, попри те, що воно гарне, цікаве і інноваційне, ним дуже складно керувати. Тому, що на відміну від міст, збудованих нещодавно, тут є важлива складова історична. Є дуже багато можливостей, які надаються історією, люди хочуть приїжджати, бо сьогодні Львів є візитівкою України, але в той же час Львів є динамічне і інноваційне місто.

Сьогодні можна використовувати технології для ефективного керування, для того, щоб була можливість приймати рішення, мати набір ключових показників, за якими можна бачити, що відбувається у місті, які зміни необхідно впровадити. Все разом дозволяє покращити життя у місті та розвивати бізнес, залучаючи інвестиції у місто, залучаючи туристів. Ми, компанія Майкрософт, надаємо досвід, який сьогодні є у Барселоні, ми зараз спільно відстоюємо створення панелі для прийняття рішення.

Ми також обговорюємо майбутні плани щодо звернень громадян, відслідковування роботи зі зверненнями громадянам, бачення, де треба прийняти рішення, що треба змінити. І все це дозволить покращити не тільки інвестиційну діяльність міста, а й  дозволить львів’янам жити краще. Для мене, як корінного львів’янина, приємно підписувати сьогодні угоду з найстаровиннішим і найпрогресивнішим містом України», - зазначив генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків.

Як зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко, майбутній проект зі зверненнями громадян буде прецедентом для всієї України.

«Щороку до міської ради надходить велика кількість звернень від мешканців. Минулого року таких звернень було 105 тисяч. Сьогодні ми проговорили можливість впровадження пілотного проекту аналітики для прийняття рішень топ-менеджментом міста по кожному районі, по кожному будинку – яка є кількість звернень, чому бюджетні кошти йдуть на ремонт конкретного даху, на ремонт конкретного будинку, де є велика кількість звернень мешканців, а не в інший будинок, де звернень нема, а хтось намагається пролобіювати якесь рішення», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко.

Нагадаємо, місто Львів визначило сферу ІТ як один із пріоритетних напрямків розвитку міста, а компанія Майкрософт має великий досвід впровадження проектів з покращення ІТ-інфраструктури міст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: