Представники найбільших релігійних конфесій закликають до миру в Україні

Під час Міжнародного міжконфесійного форуму, який відбувся вчора в Харкові, представники найбільших світових конфесій, серед яких Архієпископ Іов Геча, пан Кіоічі Сугино, пан Стейн Віллумстад, архієпископ Євстратій, Єпископ Станіслав Широкорадюк, Митрополит Олександр Драбинко, вчені та дипломати з більш ніж 20 країн світу, а також делегати Всесвітньої організації «Релігії за мир», що спеціально приїхали на захід в Україну, прийняли резолюцію, в якій підтвердили спільне бажання сприяти відновленню миру в Україні.

«Ми підтримуємо мирні ініціативи Президента України, Верховної Ради, Уряду України та інші конструктивні пропозиції, спрямовані на зупинення збройного протистояння на Сході України», - сказано в документі.

Учасники події закликали релігійних лідерів світу молитися про мир в Україні і всіма доступними засобами впливати на політиків і суспільство з метою зупинення кровопролиття на українській землі.
«Підтримуючи єдність, територіальну цілісність і суверенітет України в її міжнародно визнаних кордонах, ми закликаємо всі країни без винятку поважати їх», - сказано в резолюції.
Також учасники Форуму закликали всіх, хто з порушенням законів України взяв в руки зброю, скласти її і перейти до мирного політичного діалогу. У рамках заходу відбулася урочиста закладка капсули Музею релігій.
Організатор Форуму, народний депутат України Олександр Фельдман, зазначив, що не випадково в цьому році проведення заходу було перенесено в східну частину країни. «Для нас дуже важливо, щоб в Україні знову запанував мир і злагода. Ми завжди були і хочемо залишатися прикладом міжконфесійного порозуміння та толерантності - принципів, якими ми жили протягом двадцяти трьох років незалежності », - резюмував О. Фельдман.
Враховуючи напружену ситуацію в Україні, учасники заходу прийняли рішення провести позачерговий Форум вже восени цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: