Росія вербувала ветеранів Французького іноземного легіону для війни в Україні

Представники Росії пропонували ветеранам Французького іноземного легіону 10 тис. євро на місяць за участь у війні на Донбасі.

Про це повідомили самі ветерани легіону, які в яксоті представників охоронних приватних фірм працювали на міжнародній виставці озброєнь та військової техніки Eurosatory-2014 під Парижем, передає "Укрінформ".

«Мені достеменно відомо, що до кількох моїх друзів - ветеранів-легіонерів неофіційно зверталися представники Росії з пропозицією взяти участь у бойових діях на сході України на боці так званих «ополченців». При цьому обіцяли повністю екіпірувати, озброїти і переправити у зону бойових дій, а також пропонували заробітну плату до 10 тис. євро», - зазначив один зі співрозмовників, який просив не називати його ім'я.

За його словами, у разі згоди найманцям пропонувалася будь-яка зброя на вибір, оплата готівкою або на банківську кратку у будь-якому банку за кордоном. Причому найбільшу активність вербувальники проявляли у травні та червні. Та, за словами співрозмовника, жоден зі знайомих йому ветеранів Іноземного легіону не погодився на таку "заманливу" пропозицію.

Інший колишній легіонер, підтвердив цю інформацію та зазначив, що росіяни, яки прибули до Франції розмовляли переважно з ветеранами Іноземного легіону слов'янського походження і шукали проросійських ідеологічно налаштованих бійців.

Водночас він висловив припущення, що у разі згоди колишні легіонери могли би стати частиною брудної кампанії з дискредитації України. При цьому, вважає співрозмовник, наявні у загиблих документи також могли бути використані для обвинувачення України на міжнародній арені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: