Мешканці Брюхович просять Порошенка зупинити вирубку лісу

Президенту України
Порошенку Петру Олексійовичу

копія: Прем’єр Міністру України
Яценюку Арсенію Петровичу

копія: Міністру екології та природних ресурсів
Мохнику Андрію Володимировичу

копія: Генеральному прокурору України
Яремі Віталію Григоровичу

копія: Начальнику УСБУ у Львській області
Андрейчуку Віктору Григоровичу

членів територіальної громади смт. Брюховичі
Шевченківського району м. Львова

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ – ЗВЕРНЕННЯ

Шановний пане Президенте,

Громада селища Брюхович Львівської області просить Вас, як гаранта Конституції, зупинити надзвичайно злочинні посягання на знищення 19,1 га Державних лісів першої групи, кліматологічно-оздоровчого призначення, у курортній зоні, на теренах Головного Європейського вододілу, з-за для незаконного будівництва кварталу житлової забудови приватними особами.
Під загрозою функціонування опинилась Львівська міська кардіологічно-реабілітаційна лікарня, яка облаштована необхідним устаткуванням, теренкурами, відпочинковими майданчиками, вказівниками розміщеними на території цього лісу, тобто пристосована під повний курс реабілітації кардіологічно хворих мешканців не лише Львівщини.
Власником цих лісів є Верховна Рада України, розпорядником - Кабінет Міністрів України, постійними користувачами – Львівський лісовий селекційно-насіневий центр та Львівська міська рада.
У 2004 році Брюховицька селищна рада, незаконно прийняла рішення про вилучення лісових земельних ділянок і передачу їх в оренду, з правом викупу, двом приватним фірмам ПП «Буддизайн» і ТзОВ «Новобуддизайн».
Цивільними та господарськими судами, за позовом прокуратури та Львівської міської ради, впродовж чотирьох років здійснювалися судові процеси щодо скасування незаконних рішень Брюховицької селищної ради, як про вилучення земель з лісового Державного фонду, так і про укладання договорів оренди між Брюховицькою селищною радою та вищезгаданими фірмами. Протиправні рішення були повністю скасовані судами від першої інстанції до Верховного суду.
Разом з тим, паралельно із вищезгаданими судами, головні шахраї - власники ПП «Буддизайн» та ТзОВ «Новобуддизайн» і Брюховицька селищна рада в 2004 році, за позовом двох підставних невідомих фізичних осіб, утаємничено, розпочали судові процеси, чомусь аж, в Мукачівському та Закарпатському судах з вимогою продати 19,1 га вже не лісових земельних ділянок 44 кварталу Брюховицького лісу, а звичайних земельних ділянок площею 19,1 га без наявності лісових насаджень в районі вулиць Ряснянської і Незалежності.
Виконуючи рішення Мукачівського суду, у 2008 році, Брюховицька селищна рада, ігноруючи судові ухвали, в тому числі і Верховного Суду України, якими скасовано всі попередні незаконні рішення селищної ради (про вилучення лісових земельних ділянок та передачу їх в оренду ПП «Буддизайн» і ТзОВ «Новобуддизайн», з правом викупу), продала земельні ділянки ПП «Буддизайн» та ТзОВ «Новобуддизайн» під будівництво житлових об’єктів та дошкільного спортивного закладу. Далі, горе-підприємці, зразу ж перепродали земельні ділянки, уже без лісу, іншим особам (своїм близьким) і після цього знялись із державного реєстру. Після цього розпочалося вирубування лісів першої групи Державного лісового фонду під будівництво котеджів.
Шевченківська районна і Львівська обласна прокуратури звернулися з позовом до Мукачівського суду в інтересах Держави щодо скасування незаконного рішення. На що Закарпатські суди у 2010 році скасували прийняті Мукачівськими судами незаконні рішення. Проте шахраї використовуючи напрацьовані схеми маніпуляцій продовжують судові процеси з вимогами скасувати рішення, які були прийняті на користь Держави та громади. Нажаль, деякі нечесні судді продовжують задовольняти позови шахраїв, щодо знищення унікальних лісів.
Разом з тим, наголошуємо на трагічній ситуації, яка має місце на цій території – численні захоронення жертв Голокосту, про що свідчать корінні мешканці селища Брюхович, аерофотознімки 1940-х років та залишки могил.
Шановний Петре Олексійовичу, вже 10 років наша громада бореться за збереження унікальних Брюховицьких лісів – «Легень Львова». Попри наші численні звернення вподовж усього цього періоду до різних гілок влади, листи до Президентів України Ющенка В.А. Януковича В.Ф., донині не відбулось усестороннього і принципового розслідування цієї справи, а забудовники, й надалі, за сприяння окремих корумпованих чиновників і суддів намагаються знищити унікальний ліс з-за для будівництва приватних котеджів. Ми – брюхівчани, вкрай обурені безкарністю по відношенні до учасників цієї земельної афери, яка триває досі.
Враховуючи широкий суспільний резонанс, Державну вагомість цієї проблеми, нанесені завдані збитки Державі, а також соціальні і моральні втрати, які несе громада Львівщини, просимо Вас п. Президенте, взяти під особистий контроль хід цієї справи. А також, створити комісію із фахівців в галузі юриспруденції, представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, представників профільних міністерств, правоохоронних органів з метою комплексного розслідування цього масштабного, резонансного злочину, ліквідації шахрайських намірів щодо знищення Державних лісів І групи оздоровчого призначення та притягнення до відповідальності фігурантів цієї справи: посадових осіб, виконавців афери, суддів, що причинилися до знищення цієї винятково цінної екосистеми, яка за своїми унікальними властивостями століттями служила оздоровленню людей.

Додатки на 13 аркушах

25.06.2014 р.
З глибокою повагою до Вас,

жителі смт. Брюховичі
Шевченківського району м. Львова
237 підписів мешканців

(адреса для кореспонденції:
79491, смт. Брюховичі, вул. Широка, 35, Лацик Ю.З.)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: