Український швидкісний поїзд з'єднає Київ та Львів

Державна адміністрація залізничного транспорту України (Укрзалізниця) з 24 червня запустила рух швидкісного електропоїзда ЭКр1 (клас Інтерсіті+) виробництва "Крюківського вагонобудівного заводу" (КВБЗ) за маршрутом Київ - Львів.

Перед відправленням електропоїзда, його урочистий огляд провів міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

За словами міністра, вартість поїзду ЭКр1 в два рази менша, ніж ціна на корейських локомотивів Hyundai і становить 200 млн грн з ПДВ.

"Десь удвічі дешевше", - сказав Бурбак про вартість локомотивів, зазначивши, що КВБЗ не підняв ціну після девальвації гривні.

Як повідомив журналістам перший заступник генерального директора Укрзалізниці  Максим Бланк, також присутній на заході, закупівля даних складів фінансувалася за рахунок коштів "Ощадбанку".

"Сума фінансування 400 млн грн під 20% річних на п'ять років без урахування страхування, плюс 1,18% - це вартість страхування", - розповів Бланк.

За даними прес-служби Укрзалізниці, два швидкісні електропоїзди пройшли всі необхідні випробування і були схвалені міжвідомчою комісією, отримавши дозвіл на експлуатацію ще в 2013 році, але, незважаючи на численні обіцянки попереднього уряду, так і не були придбані.

Під час урочистого заходу було також презентовано новий приміський дизельний поїзд розробки КВБЗ, який повинен пройти випробування на ділянках Карпат.

За словами Бурбака, Мінінфраструктури веде переговори про придбання 15 таких поїздів.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: