На вулиці Під Дубом обіцяють облаштувати підземний паркінг на 600 місць (фото)

Сьогодні, 25 червня, представники торгового центру «Форум Львів» разом із представниками Львівської міської ради нагородили талановитих молодих львівських дизайнерів Ірину Желіско та Олександра Гаращенко винагородою в розмірі 10 тис. грн за створення дизайну підлоги на головній площі ТЦ «Форум Львів», повдіомили у прес-службі Львівської міської ради.

Ірина та Олександр мали нагоду не лише побачити точне місце, де знаходитиметься їхнє творіння, але й також отримали індивідуальну екскурсію по будівельному майданчику від архітектора, який розробив концепцію ТЦ «Форум Львів», Антоніо Лопес Романа (Т + Т Design), підчас якого обговорювалася концепція, архітектурні деталі та задуми, що вони відображають.

Конкурс, оголошений ще в квітні, викликав великий інтерес і отримав гарні відгуки від місцевих архітекторів і дизайнерів. Це не стало несподіванкою, адже Львів завжди славився своїми талановитими, амбітними і креативними мешканцями. У той же час суддям було зовсім нелегко прийняти рішення про остаточного переможця. Після довгих дискусій було обрано той дизайн, який найбільше асоціюється з містом, його індивідуальністю, історією, спадщиною та майбутнім. Творцями дизайну-переможця, який є по-особливому символічним для міста, стали Ірина Желіско та Олександр Гаращенко, які в повсякденному житті є колегами по роботі. Знаходячись на першому поверсі, відвідувачі помітять маленькі елементи, взяті з місцевої та національної культури, такі як писанка, вишиванка, гілка калини, і т.д. А з верхніх поверхів відвідувачам відкриється головний «секрет» - картина лева, яка формується з цих маленьких зображень.

DSC_0172

«Коли ми оголосили конкурс, то не знали, які результати він принесе та що слід очікувати. Проте з самого початку було зрозуміло, що результат буде креативним і унікальним, враховуючи те, що львів'яни тісно ідентифікують себе з містом і надзвичайно пишаються його дивовижною спадщиною і багатою культурою. Ідея, яку запропонували Ірина та Олександр, найбільше справила на нас враження, так як Львів та Україна відчуваються в кожному маленькому її елементі. Джерелом натхнення для концепції «Форум Львів» стало саме місто та його елементи, саме тому такий дизайн підлоги прекрасно відповідатиме концепції в цілому», - говорить Антоніо Лопес Роман.

«Ми, як львів'яни, дуже пишаємося нашим містом. Тому ми раді, що у нас є ця можливість залишити такий слід в торговому центрі «Форум Львів», що незабаром стане новим місцем для зустрічей у Львові. Слід, який ще більше популяризуватиме культуру і традиції України», - коментують переможці, Ірина та Олександр.

Довідка

ТЦ «Форум Львів» розташується в центрі міста, на вулиці Під Дубом, недалеко від головної площі міста і знаменитого Оперного театру. На верхньому рівні триповерхового торгового центру розмістяться кінотеатр, зона відпочинку і ресторани з видом на місто. Загальна площа проекту складає 70 000 кв.м (орендована – 35 000 кв.м). Також передбачається підземний паркінг на 600 місць для обслуговування проекту, перший такого типу в місті Львові. Концепція ТЦ «Форум Львів» розроблена дизайнерською групою Мульті T + T Design, відомою своїми видатними концепціями містобудування та архітектурними концепціями. Місцевим архітектором виступає Львівський офіс «Тебодін Україна». Мульті розвиває торговий центр «Форум Львів» разом із місцевим партнером Галерея-Центр. Мульті і Галерея-Центр об'єднали зусилля з Будхаус Групп, що є акціонером «Форум Львів». Фінансування проекту забезпечується ЄБРР і  УніКредит. Більше інформації - на www.forumlviv.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: