Постраждалий учасник революційних подій на Майдані потребує допомоги небайдужих людей

На постійну комісію з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради надійшло звернення Володимира Яворського, учасника революційних подій на майдані в Києві, з проханням отримати допомогу на лікування та житло, повідомила прес-служба ЛОР.

Як зазначається у зверненні, під час участі в революційних подіях на Майдані в Києві Володимир Яворський повністю втратив зір. Це сталося 30 листопада 2013 року внаслідок отриманих ударів по голові, нанесених працівниками спецпідрозділу «Беркут», та дії невідомих токсичних газів.

На сьогодні постраждалий закінчує курс лікування в офтальмологічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні. Після виписки з лікарні він не має куди податись, оскільки особистого житла у нього немає. До подій на Майдані Володимир Яворський проживав у Дрогобицькому районі, але через особисті обставини, в тім числі й через втрату зору, помешкання він втратив.

Окрім того, відсутність місця реєстрації унеможливлює процедуру оформлення інвалідності та можливість отримання соціальної допомоги.

Депутати обласної ради вирішили скерувати міським головам Стебника і Дрогобича листи з проханням надати на території їхніх міст тимчасове житло постраждалому і водночас запропонувати Володимирові Яворському можливі варіанти для постійного місця проживання.

Окрім того, волонтери та активісти Львівського обласного управління товариства сліпих, які опікуються долею постраждалого майданівця, просять відгукнутися небайдужих людей для допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем, з якими зіштовхнувся постраждалий внаслідок подій на Майдані Володимир Яворський. Зголошуйтесь за телефоном: Надія Філяк 067 977 50 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: