Українсько-польські взаємини є стратегічними для Європи загалом, - Сех (фото, відео)

26 червня відбулося урочисте відкриття міжнародного пункту пропуску Угринів – Долгобичув, який розташований на території Республіки Польща поблизу села Угринів Сокальського району.

В урочистому відкритті взяли участь голова Львівської ОДА Ірина Сех, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, а також керівництво Державної прикордонної і Державної митної служб України та Польщі.

У вітальному слові голова Львівської ОДА Ірина Сех зазначила, що розбудова пунктів пропуску для Львівської області з її високими можливостями розвитку транзитного потенціалу була і залишається першочерговим завданням. За її словами, основою розбудови є необхідність розширення мережі невеликих переходів, відкриття яких дало б можливість зменшити навантаження, яке сьогодні припадає на існуючі контрольно-пропускні пункти через державний кордон.

«Сподіваємось, що активна робота щодо розбудови українсько-польського кордону матиме лише позитивну динаміку та дасть нові можливості у розвитку економічних, соціальних та культурних зв’язків між Україною та Польщею», – наголосила Ірина Сех.

Також  голова Львівської ОДА Ірина Сех підкреслила, що українсько-польські взаємини є стратегічними не тільки для двох наших держав, але і для Європи загалом.

«Польща сьогодні є найважливішим партнером України у процесі інтеграції до Європи, тому сьогодні, користуючись нагодою, хочу ще раз висловити вдячність польському народу за підтримку, надану українцям під час Революції Гідності, особливо подякувати за можливість лікування поранених людей у медичних закладах Республіки Польща» – сказала Ірина Сех.

IMG_1618 IMG_1900

Довідка:

Проектна пропускна спроможність міжнародного пункту пропуску Угринів-Долгобичув за добу складає: транспортних засобів  – до 4000 одиниць та до 12000 осіб.

Проектом передбачено облаштування 18 смуг руху, станом на сьогодні облаштовано та готові до використання 14 смуг руху (7 в’їзду в Україну та 7 виїзду із України ).

Підрозділ забезпечено технічними засобами прикордонного контролю (з перевірки паспортних документів, поглибленого дослідження документів, з огляду транспортних засобів та вантажів, засоби документування, засоби зв’язку) на 20 %. З урахуванням спланованого маневру, підрозділу буде укомплектований на 70%.

З боку України побудована дорога до пункту пропуску ” Угринів-Долгобичув”, протяжністю до 9 км. (ділянка автодороги Т – 14 – 03 “Хоробрів – Угринів – Долгобичув” (Польща).

IMG_1618 IMG_1625 IMG_1667 IMG_1677 IMG_1685 IMG_1691 IMG_1700 IMG_1723 IMG_1736 IMG_1769 IMG_9159Фото Ярослава ТИМЧИШИНА, прес-служба Львівської ОДА, прес-служба Львівської облради

відео Олег ДОВГАНИК, Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: