До складу робочої групи з впровадження е-квитка у ролі представників громадськості включено працівників міської ради

Ось уже кілька років львівські чиновники носяться із ідеєю впровадити у Львові систему безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті. Науково це називається «автоматизована система оплати і контролю проїзду», нам же цю річ презентують під назвою «е-квиток». Також чиновники стверджують, що е-квиток стане панацеєю від хронічних хвороб громадського транспорту міста Львова.

Робоча комісія з питань впровадження безготівкової оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті, як в добрі радянські часи, була створена «на прохання трудящих» (у теперішні часи це називається – у відповідь на звернення громадських активістів).

До робочої групи, на чолі якої став пан О. Синютка були включені від влади: керівники УТІЗу Львівської міськради В. Щир та С. Журбенко, пан С. Кіраль, який відповідає за зовнішньоекономічні відносини, заступник начальника юридичного управління ЛМР Д. Пецій та позаштатний радник Андрія Івановича із розвитку вело інфраструктури О. Шмід; від депутатського корпусу – депутати І. Гринда та О. Лаврик; перевізників у робочій групі представляє І. Велійка, який очолює львівський обласний осередок ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників».

До складу робочої групи увійшли також троє представників громадськості – А. Шишкін, Д. Данилюк та С. Товстига.

- Як завжди, перекос у сторону влади і маніпуляції, - обурюється Антон Лягушкін, учасник громадського руху «Львів’яни за електротранспорт» - Мені, як підписанту колективного звернення по електронному квитку дивно, чому у робочій групі, в якій аж 6 чиновників команди Садового лише двоє представників депутатського корпусу і лише троє офіційних представників громадськості. Найцікавіше, що двоє із представників громадськості насправді … є працівниками апарату ЛМР. Антон Шишкін, якщо я не помиляюся, працює у департаменті «Євро – 2012» і є спеціалістом першої категорії, а Дем’ян Данилюк керує сектором у відділі внутрішньої промоції департаменту «Адміністрація міського голови»

Громадський активіст зазначив, що у робочій групі фактично не представлено також інтереси найбільших перевізників міста – ЛКП «Львівелектротранс» та ЛК АТП №1.

- Від «Львівелектротрансу» та ЛК АТП №1 мали б бути включені не лише керівників відділів зборів, але і представники професійних спілок,  - говорить Антон Лягушкін, - При зміні системи оплати проїзду потрібно враховувати не лише інтереси пасажирів, але і інтереси працівників комунальних перевізників. Щоб не вийшло так, щоб гроші, які мають спрямовуватися на заробітну плату не пішли на оплату послуг компанії, яка впроваджуватиме електронний квиток у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: