На Львівщині затверджено Програму облаштування дитячих ігрових майданчиків

Під час чергового засідання сесії Львівської обласної ради ухвалено рішення про затвердження Програми облаштування дитячих ігрових майданчиків у сільській місцевості Львівської області на 2014 рік, повідомила прес-служба ЛОР.

Така програма є однорічною й передбачає облаштування приблизно 20 сучасних дитячих ігрових майданчиків у сільських населених пунктах Львівщини.

Для її реалізації передбачено фінансування у розмірі 500 тисяч гривень за рахунок зменшення видатків резервного фонду обласного бюджету.

На обласному рівні реалізацією цієї однорічної програми займається управління молоді та спорту облдержадміністрації, а на місцевому рівні реалізацію Програми здійснюють районні державні адміністрації та територіальні громади.

Місце розташування майданчиків визначають управління молоді та спорту облдержадміністрації, відповідні райдержадміністрації, виконавчі комітети сільських та селищних рад. Передбачено співфінансування з місцевих бюджетів всіх рівнів, зокрема на монтажні роботи, облаштування прилеглої території тощо.

Згідно паспорту програми відповідальним виконавцем за її реалізацію є Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

Варто зауважити, що упродовж останніх років на Львівщині успішно реалізовано кілька подібних програм з покращення матеріально-технічного стану розвитку фізичної культури та спорту.

Так, у 2012 році в рамках обласної цільової програми «Спортивний майданчик» урочисто відкрито 12 сучасних багатофункційних спортивних майданчиків (5 із синтетичним обладнанням та 7 з тренажерним обладнанням) й успішно реалізовано обласну програму підтримки та розвитку спорту в сільській місцевості загальним обсягом бюджетних призначень 500,00 тис. гривень, відповідно до якої для усіх 666 сільських та селищних рад Львівщини закуплено 666 комплектів спортивного інвентарю.

У 2013 році облаштовано 100 антивандальних гімнастичних майданчиків у сільській місцевості (вартість одного такого майданчика становила 5 000 гривень).

У 2014 році реалізується ще одна програма з підтримки спорту у сільській місцевості загальним обсягом бюджетних призначень 500,00 тис. гривень,

А за обласною цільовою програмою «Спортивний майданчик» упродовж 2013 – 2014 років у всіх районах області збудовано 30 майданчиків з тренажерним обладнанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: