Темою першого уроку в школах буде єдність країни, – МОН

Міністерство освіти і науки України закликає більше звертати уваги на патріотичне виховання.

Темою першого уроку цьогоріч буде «Україна – єдина країна», повідомляють на сайті МОН.

Вибір такої теми зумовлений суспільно-політичною ситуацією та подіями останніх місяців. Метою Першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.

«Основний зміст Першого уроку має бути спрямований на утвердження єдності України, нероздільності її території та народу, що її населяє. Важливо акцентувати увагу дітей на тому, що Крим і Донбас – це Україна, що люди, які мешкають на цих територіях, – громадяни України», - повідомляється на сайті МОН.

Урок стане й екскурсом в історію, оскільки вчителі мають обговорити з учнями прагнення українського народу до вільного, щасливого, заможного життя, що почалося ще за часів існування могутньої Київської держави Володимира Великого.

МОН пропонує оголосити хвилину мовчання з метою вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні, воїнів та інших загиблих у боротьбі за свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Тож вчителі мають взятися за патріотичне виховання з першого уроку. «Важливо, щоб учні ідентифікували себе з українським народом, прагнули жити в Україні, розуміли необхідність дотримання конституційних та правових норм, володіння державною мовою, шанобливого ставлення до історії, культури та традицій українського народу», - зазначають на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: