У Львові відбудеться психологічний семінар-тренінг для журналістів

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України у рамках роботи об’єднаного «Центру допомоги журналістам» проводять серію психологічних семінарів-тренінгів для журналістів «Журналісти в кризових ситуаціях: як впоратися з психічною травмою та залишитися в професії».

Одноденний семінар-тренінг у Львові буде проводитися 8 серпня (п’ятниця). Час початку та місце проведення заходу буде повідомлене відібраним учасникам додатково. Учасникам не зі Львова будуть відшкодовані кошти за проїзд за наявності квитка (поїзд, автобус чи маршрутка).

Запрошуємо журналістів зі Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей заповнити та надіслати до 7 серпня реєстраційну форму електронною поштою на адреси: [email protected][email protected]

Під час участі у роботі семінарах учасники дізнаються про таке:

що таке психічна травма і як вона діє; чи є шляхи її подолання; як можна організувати допомогу собі та іншим в кризовій ситуації; як взаємодіють особистий конфлікт і травма; чому виникає неможливість звертатися за допомогою та наскільки можливо говорити і писати про страх і почуття вини.

Під час семінару будуть підніматися питання: журналіст як людина професії і журналіст як особистість. Професія журналіста як допомагаюча професія – можливий етичний вибір. Система психологічної підтримки і допомоги, організація роботи журналіста. Техніка психологічної безпеки на журналістському виробництві.

Учасники отримають знання щодо застосування деяких технік допомоги (дебрифінг, BASIC  PH)

Також учасники зможуть взяти участь у груповій терапії і переконатися на висланому досвіді, що подолання психічної травми можливе в групі.

Додаткову інформацію можна отримати за тел. 050 356 57 58, email[email protected][email protected]

Журналісти, працюючи у гарячих точках, під час висвітлення громадських протестів є більш уразливими, ніж самі учасники подій.

Фізичні напади, розправи, арешти та обстріли можуть призвести до серйозних психічних травм журналістів, які перебувають під дією стресу. Стан журналістів, які безпосередньо стали свідками кривавих сутичок, та які працювати у редакції із відзнятим колегами матеріалом – погіршується вдома, куди вони повертаються після роботи. На думку психологів – це є ознакою розвитку психічної травми через часте невміння журналістів самостійно справитись з ситуацією.

Сьогодні в Україні склалася ситуація, коли журналістам доводиться працювати в умовах постійного стресу. Перебуваючи в травматичній ситуації і будучи постійно включеними в епіцентр подій, журналісти емоційно втомлюються та виснажуються і не завжди можуть продовжувати виконувати професійно свої обов’язки. Йдеться про професійне вигорання.

Несподівана для всіх нас кризова ситуація, яка виникла у нашій країні, показала непідготовленість журналістів та редакцій до роботи в таких умовах. Часто ми говоримо про вирішення питань та допомогу при фізичних травмах, однак забуваємо про наявність психічної травматизації. Часто ми говоримо та пишемо про інших, забуваючи про себе.

Запрошуємо журналістів,  які не байдужі до себе та до своїх рідних, близьких та колег.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: